Iluminat festiv cu economie: doar 3 zone din Târgu Jiu vor fi împodobite

Decizie surprinzătoare luată de administrația publică locală din municipiul Târgu Jiu! Doar 3 zone ale orașului vor fi amenajate cu iluminat festiv, în perioada sărbătorilor de iarnă. Cel care a afirmat asta a fost chiar primarul orașului, Marcel Romanescu. Edilul a declarat că este conștient că târgujienii își doresc luminițe și decorațiuni în fiecare cartier, dar asta nu se va putea din cauza vremurilor grele pe care le traversăm.

Cele trei zone care vor îmbrăca straie de sărbătoare sunt zona pietonală, din centrul orașului, parcul Lido și parcul Debarcader. În restul orașul, iluminatul festiv va fi unul modest, sau va lipsi cu desăvârșire. Luminițe vor fi puse și pe principalele bulevarde din municipiul Târgu Jiu.


„Nu vor fi împodobite toate zonele, de aceea ne-am și gândit să avem 3 locații, în comparație cu vechea amenajare a orașului. În zona de nord, parcul Debarcader, în zona centrală, centrul civic și zona de sud, parcul Debarcader, care vor fi împodobite corespunzător. (...) Știu că fiecare cetățean își dorește un iluminat de sărbători în fiecare cartier, însă întotdeauna trebuie să ne uităm în buzunar când luăm o astfel de hotărâre”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.


În zona centrală a municipiului Târgu Jiu va fi un iluminat festiv, format din leduri, mult mai economic. Tot pe considerente financiare, s-a luat decizia și ca vechiul brad, artificial, să rămână în depozit, iar în centrul orașului să fie amenajat un brad natural.


„Bradul va fi un brad natural, tot în centrul municipiului Târgu Jiu. Încercăm să amenajăm brăduți și în celelalte două zone, poate și în cartierul Narcise și fiecare zonă să aibă specificul ei. În acest an, bradul pe care l-au achiziționat înainte de venirea mea în primăria municipiului Târgu Jiu, va rămâne în depozit pentru că este și un consumator foarte mare de energie și atunci am preferat să luăm un brad natural pe care să-l amenajăm pentru sărbătorile de iarnă”, a mai afirmat Romanescu.


Iluminatul festiv va fi aprins, conform tradiției, la 1 Decembrie. În alte orașe din țară iluminatul de sărbători a fost deja pus în funcțiune. În Craiova, de exemplu, o mare de luminițe a îmbrăcat peste un kilometru pătrat din zona centrală, dar și celelalte cartiere ale orașului, semn că administrația locală nu s-a gândit să facă economie, tocmai la final de an, când sunt sărbătorile de iarnă.

Vizualizări: 1,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: