Iluminat modern cu leduri în satele din Văgiuleşti

Sute de lămpi pe LED vor fi montate anul acesta în comuna Văgiuleşti. Administraţia locală a obţinut fonduri europene în sumă totală de 90.000 de euro pentru modernizarea sistemului de iluminat. Finanţarea a fost obţinută prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) de la Mehedinţi, din care face parte şi comuna gorjeană.

Autorităţile locale din Văgiuleşti spun că suma disponibilă prin GAL nu era suficientă pentru asfaltarea unui drum sau pentru alte lucrări majore, drept care au optat pentru modernizarea sistemului de iluminat din localitate. Această investiţie nu doar că va asigura un iluminat mai bun pe timp de noapte, dar va aduce şi economie la buget, facturile fiind mult mai mici.

În total, vor fi montate 440 de lămpi în comuna Văgiuleşti, în special de-a lungul drumului judeţean care traversează localitatea. Acestea vor fi amplasate din doi în doi stâlpi. „În ceea ce priveşte iluminatul public, şi în prezent stăm binişor. Noi avem un contract de mentenanţă cu o firmă care, lunar, vine şi înlocuieşte becurile. Numai că, dacă este un sistem vechi, becurile nu reflectă aceeaşi luminozitate ca cele cu LED. Noi, fiind afiliaţi la GAL Mehedinţi, suntem trei comune din Gorj care suntem afiliate, a existat posibilitatea să realizăm un proiect pe o modernizare de iluminat public”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Craiova au efectuat deja vizita în teren. Urmează ca cei din conducerea Primăriei Văgiuleşti să semneze contractul de finanţare. Autorităţile locale cred că vor reuşi să modernizeze sistemul de iluminat în cursul acestui an. Primăria a cheltuit doar 7000 de lei pentru această investiţie, banii fiind alocaţi pentru realizarea proiectului tehnic care a stat la baza obţinerii finanţării europene.

Vizualizări: 1,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: