Abatorul de păsări de la Târgu Jiu, autorizat

Încă un pas înainte pentru investitorii care au cumpărat fostele ferme de păsări ale Avicola din Târgu Jiu. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a acordat, la solicitarea societăţii Avicarvil din grupul de firme Carmistin-La Provincia, autorizaţia de funcţionare pentru abatorul de pe strada Mărgăritarului. Astfel, unitatea va putea fi folosită pentru sacrificarea puilor.

„Avicarvil a solicitat autorizaţie pentru funcţionarea abatorului existent, la capacitatea care a fost şi înainte autorizată. Au participat inclusiv Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică, pentru că se află în procedură de autorizare şi la dumnealor, şi am luat decizia de emitere a autorizaţiei la abator, cu respectarea condiţiilor şi a capacităţilor actuale, urmând ca extinderea lui să se facă ulterior”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.      

Fermele vor deveni funcţionale în luna mai, iar primii pui ar urma să fie sacrificaţi începând cu mijlocul lunii iunie. Conform autorităţilor, abatorul este cât de cât conform, dat fiind faptul că a fost bine conservat. Investitorul trebuie doar să pună în funcţiune instalaţiile existente şi să-şi facă modificările legate de fluxul tehnologic.  

Vizualizări: 1,882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: