Şef nou la UM Sadu

Uzina Mecanică Sadu are un nou director general. Cel care coordonează activitatea uzinei încă de la începutul acestui an este Ilie Lăudat, fost şef serviciu în cadrul unităţii. Nicolae Dijmărescu, fostul director general, rămâne consilier al noului conducător al uzinei.   

Ilie Lăudat a fost numit în funcţia de director general la uzina de armament de la Bumbeşti Jiu pentru o perioadă de un an. Nicolae Dijmărescu a plecat din această funcţie pentru că nu a reuşit să obţină avizul de securitate industrială, aviz ce se acordă o dată la patru ani. Noul conducător a fost numit de Consiliul de Administraţie al UM Sadu, cu acceptul Companiei Naţionale Romarm, în subordinea căreia se află uzina. „Domnul Ilie Lăudat este şeful UM Sadu. A mai fost la conducere în 2012, timp de 6 luni, în partea a doua a anului. Este din unitate, şef Serviciu la Protecţia Muncii şi şef la structura de securitate. Eu am rămas pe lângă el. Deocamdată, nu este aprobată organigrama, dar cred că voi fi consilier al directorului general”, a explicat Nicolae Dijmărescu.    

Activitatea uzinei se desfăşoară în condiţii normale, pe două schimburi. Producţia se axează pe două produse, cartuşe de diferite calibre, pentru onorarea unor comenzi în America, contractul fiind perfectat acum 3 ani.

Salariaţii uzinei vor fi liberi vineri înainte de Paşte, dar şi luni şi marţi. Cei aproape 900 de salariaţi au primit din partea unităţii o primă de 300 de lei, dar şi o parte din avans, de 500 lei, înainte de termen. În zilele ce urmează, salariaţii UM Sadu vor primi şi tichetele de masă, fiecare a 15 lei/zi, aferente lunii martie. În ultima vreme au mai plecat şi câţiva angajaţi la pensie, dar au fost şi efectuate circa zece angajări pe diverse meserii, pe posturile deficitare.

Vizualizări: 1,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: