In atentia pescarilor recreativi sportivi

Asociația Generala de Pescuit Recrativ Sportiv Mob Pesc aduce la cunostinta pescarilor urmatoarele:

Practicarea pescuitului recreativ sportiv pe anul 2017 se face in baza pesmisului de pescuit eliberat de catre administratorul resurselor acvatice vii A.N.P.A. si eliberat prin intermediul asociatiilor de pescari legal constituite.Prin decizia 100/05.05.2016  A.N.P.A. nu mai elibereaza direct permisele de pescuit(taxa de 30 ron la trezonerie) deci pentru anul 2017 pescarii sunt obligati sa fie membrii ai unei asociatii de pescari si taxa pe care trebuie sa o plateasca este decat cotizatia de membru care difera de la o asociatie la alta.

Cotizatia de membru pescar practicata de Asociația Generala de Pescuit Recrativ Sportiv Mob Pesc este de 30 ron.

AJVPS din declaratiile pescarilor incaseza 82 ron .in 2016 cotizatia la AJVPS era de 50 ron +30 ron ANPA+2  RON taxa de timbru deci anul acesta ar fi trebuit sa incaseze doar 50 ron.

In urma celor declarate de catre directorul AJVPS Gorj in presa ca Asociația Generala de Pescuit Recrativ Sportiv Mob Pesc nu are cadru legal sa elibereze permisele de pescuit va facem cunoscut faptul ca cei de la AJVPS sunt cei care induc in eroare pescarii . Pot elibera permise de pescuit recreativ sportiv toate asociatiile de pescari legal constituite si inregistrate in Registrul unic de evidenta al asociațiilor pescarilor sportivi la A.N.P.A.conform O.M.A.P.D.R.nr. 20/2010.

Facem cunoscut si cine are drept de control asupa documentelor pescarilor.

Conform legislatiei in vigoare (Ordonanta 23/2008 ,Legea 317/2009,Ordinul 189/2009,Ordinul 84/2009 si O.U.G nr 85/28.11.2016) dreptul de a legitima pescarul il au inspectorul piscicol (art.2.13), Jandarmeria ,Politia,Politia de frontiera,angajatiii ocoalelor silvice pentru apele de munte (Romsilva) si agentii Garzii Nationale de Mediu.ATENTIE  Daca aveti suspiciuni fata de organele de control cereti sa se legitimeze si ca un alt aspect echipajele de control sunt compuse din cel putin doi agenti .

 Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la  art.58-63 se face de către pesoanele cu drept de inspectie din cadrul A.N.P.A, si Garzii Nationale de Mediu precum si de catre ofiteri si subofiteri ai Jandarmeriei Române,ofiterii si agentii din cadrul,Politiei Române si Politia de Frontiera precum si de catre personalul silvic din cadrul Romsilva (art.67,68).Confiscarea sculelor de pescuit se face conform art.66 doar in caz de constatare a infractiunilor mentionate la art. 64 si 65 

Personalul asociatiilor de pescuit au drept doar de a informa pescarii si de a sesiza organele abilitate daca constata incalcari ale legii.

Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie la sediul asociatiei.

Informatii puteti obtine si de la inspectorul piscicol responsabil de zona Oltenia

 Dl. Lorin Panaitescu telefon de contact 0747500157

Vizualizări: 13,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: