Încă o femeie din Motru terorizată de soț. „A ridicat masa să-i dea în cap”

Tot mai multe femei din Gorj aleg să spună stop violenței în familie și cer în instanță ordin de protecție. Este cazul Ioanei C. din Motru, al cărei soț nu se mai poate apropia de ea în următoarele trei luni. La sfârșitul lunii iulie, o femeie din Motru a fost torturată și ucisă de concubin, din gelozie, iar asta le-a deschis ochii și altor femei.

Ioana C. și Andrei C. formau un cuplu fericit la începutul căsătoriei, iar în 2009 a venit pe lume fetița lor. Cu toții locuiesc în casa părinților Ioanei. Cu trecerea timpului, bărbatul a început să consume alcool și să cheltuiască banii familiei pentru jocuri de noroc. Când nu primește bani pentru păcănele, se enervează. Fiind și diagnosticat cu epilepsie, crizele de violență se manifestă foarte agresiv.

Femeia le-a povestit judecătorilor cum bărbatul a vrut să o arunce pe fereastră. „A mai arătat reclamanta că pârâtul o amenință atât pe ea, cât și pe mama acesteia că va da foc la locuință, iar într-un moment de furie  a vrut să o arunce  pe geamul de la bucătărie și, pentru că nu a reușit, pârâtul s-a răzbunat pe  minoră pe care a lovit-o”, este relatarea din hotărârea judecătorească.

Bărbatul a fost interogat de judecător și a recunoscut că, în seara de 5 septembrie 2017, i-a dat o palmă soției sale și a amenințat-o că o omoară. Mai mult, a vrut să-i dea cu masa în cap, dar a reușit doar să spargă lustra: „A mai arătat pârâtul că a spart telefonul reclamantei pentru ca aceasta să nu mai acceseze o rețea de socializare. De asemenea, pârâtul a precizat că «a spart puțin lustra din sufragerie atunci când a ridicat masa și a vrut să-i dea cu ea în cap reclamantei», însă nu a lovit-o pe aceasta”.

Judecătorii din Motru au decis să-i interzică bărbatului să se apropie de soție timp de trei luni, perioadă în care nu are voie nici să o sune sau să îi trimită mesaje. În schimb, are dreptul să-și vadă copilul, pe motiv că nu s-a dovedit că ar fi violent cu acesta. Sentința a fost dată pe 13 septembrie.

Vizualizări: 9,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: