Interzişi în trafic! Polițiștii locali mai dau amenzi doar pentru parcarea ilegală

Lovitură! Poliția Locală nu mai are voie să dea amenzi șoferilor în trafic, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Prin urmare, polițiștii locali nu mai pot exercita aceste atribuții, neavând dreptul să-i ceară anumite documente șoferului. În aceste condiții, Poliţia Locală va putea da amenzi doar pentru parcare ilegală şi va putea să dispună ridicarea autoturismelor.

În acest an, polițiștii locali din Târgu Jiu au aplicat aproximativ 3.000 de amenzi prin serviciul Circulație,. „De la începutul anului 2017 și până în momentul de față, polițiștii locali au aplicat 1.026 de sancțiuni contravenționale conform ordonanței de urgență a Guvernului numărul 1095/2002 privind circulația pe drumurile publice și 1.810 sancțiuni contravenționale în conformitate cu dispozițiile hotărârii Consiliului Local Târgu Jiu numărul 125/2001”, a explicat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Părerile șoferilor gorjeni sunt împărțite. „Este ceva bun. Din câte știu, nici nu au studii în domeniu. Este foarte bine că s-a reglementat. Poliția Locală nu are ce căuta să dea amenzi șoferilor pe probleme de circulație. Privind parcările, acolo ar trebui să se implice mai mult. În circulație, nu au ei treabă”, a fost părerea unui târgujian. „De ce să nu aplice amenzi și polițiștii locali pentru că sunt multe abateri în trafic. Se claxonează, nu se mai acordă prioritate pietonilor, se dau rotunzi și aleargă nebunește. Ei trebuie amendați. Polițiștii locali ar putea fi instruiți să poată amenda și ei să fie ordine în trafic”, a susținut un alt șofer.

Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie a venit la sesizarea Avocatului Poporului. Astfel, Curtea Supremă a hotărât că doar poliţiştii rutieri au competenţa să aplice sancţiuni contravenţionale şoferilor.

Vizualizări: 1,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: