Încătuşaţi după ce au furat dintr-o casă fără proprietari

Doi tineri s-au ales cu cătuşe la mâini după ce săptămâna trecută au dat o spargere la o casă din Teleşti ai cărei proprietari erau plecaţi la muncă în străinătate. Indivizii şi-au ales cu grijă ţinta, iar oamenii din sat sunt convinşi că aceştia au furat şi din alte case, după ce în ultima vreme au avut loc mai multe furturi aici. Sătenii mărturisesc chiar că stau cu teamă noaptea de frica hoţilor care oricând le-ar putea crea şi lor probleme.

Furtul pentru care au ajuns cei doi în spatele gratiilor s-a produs săptămâna trecută, dar marţi seara, la cârciuma din sat, unul dintre localnicii din Teleşti a recunoscut unul dintre potenţialii hoţi. Pentru că bărbatul avea în grijă locuinţa vecinilor săi plecaţi la muncă în străinătate ştia foarte bine ce lucruri se află în casa respectivă. Mai mult, cel pe care îl avea în vizor era nepot al foştilor proprietari, cei care au vândut casa actualilor stăpâni. Omul a discutat cu poliţiştii şi, în urma unor percheziţii domiciliare, la locuinţa unuia dintre suspecţi au fost găsite o parte din bunurile furate.

Casa în care a fost dată spargerea este împrejmuită cu un gard din beton şi cu porţi înalte metalice. Hoţii au escaladat însă zidul şi apoi au acţionat în voie. „Cu ranga s-au dus la fiecare uşă în parte şi la geamuri. Unde au putut să deschidă au deschis, unde nu, nu. Au intrat în casă, au luat maşină de spălat, aragaz, perini, câte şi mai câte. Tot ce le-a picat la mână, că dacă nu a fost nimeni să-i deranjeze...”, spune unul dintre localnici.

„Nu mai dormim noaptea de frică”

De când cu spargerea respectivă sătenii nu mai au linişte noaptea şi spun că oricum stau cu teamă de când puşcăriile au început să fie golite de infractori. „Guvernanţii ăştia nu se gândesc la noi atunci când îi lasă în libertate pe toţi hoţii şi violatorii? Păi ăştia ies în libertate, nu au serviciu, că nu îi angajează nici dracu la cazierele pe care le au, şi ce să facă, din ce să bea şi ei o bere sau să le pice o friptură? Fură, dau în cap, fac şi ei ce se pricep şi tot acolo se întorc, dar uite, că noi am ajuns să nu mai dormim noaptea de frică. Sunt oameni în sat care şi-au pus lanţuri groase cu lacăte la poartă. Pleacă omul la muncă şi îşi lasă casa bine mersi, iar când se întoarce mai găseşte pereţii. Câte spargeri nu au fost pe aici şi au rămas nerezolvate. Pe unii i-au mai prins, poliţiştii le-au pus cătuşe şi la instanţă ne-am trezit că i-au lăsat liberi şi ăia sunt tot printre noi”, s-a plâns un sătean.

PREJUDICIU

În cazul de faţă, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, menţionând că prejudiciul creat de cei doi hoţi ajunge la 10.000 de lei. Până acum o parte din acesta a fost recuperat, iar restul cine ştie ce soartă va avea.

Vizualizări: 3,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: