Salată de dovlecei cu usturoi

Majoritatea legumelor se pot prepara în diverse salate, aşa cum este salata de vinete sau cea de dovlecei. Salata de dovlecei este însă mult mai gustoasă decât orice alte salate cu care v-aţi obişnuit deja.

Salata de dovlecei este foarte gustoasă şi nu este deloc pretențioasă. Se poate prepara uşor, din ingrediente simple care le aveţi oricând la îndemână.

Ingrediente: apă, un gălbenuș de ou, 250 ml ulei, două linguri de muștar, 3 dovlecei mari, sare după gust, 140 g iaurt gras, usturoi.

Mod de preparare: Se curăță dovleceii de coajă, se taie în două, se scobesc de semințe şi se dau pe răzătoare. Se pune apa, cu sare, pe foc, într-o oală încăpătoare şi când începe să fiarbă se adaugă dovleceii dați pe răzătoare.

Se lasă să fiarbă la foc mediu, până când sunt fierți bine după care se pun în strecurătoare, sub un jet de apă rece și apoi se lasă să  se scurgă de apă. Apoi se prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei.

Se curăță şi usturoiul și  se pisează apoi se amestecă dovlecelul scurs cu maioneză și iaurt, se condimentează cu sare după gust, se adaugă usturoiul și totul se amestecă bine.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: