Percheziții în București, Gorj și alte trei județe

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Ialomița au efectuat, miercuri, 23 de percheziții în municipiul București și în patru județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 3.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de IGPR.

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate în municipiul București și în județele Ilfov, Dâmbovița, Gorj și Giurgiu, ocazie cu care au pus în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Activitățile au fost derulate cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalități organizate din București, Ilfov, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Brașov și Bacău și al jandarmilor și au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări reiese că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi evidențiat în actele contabile ale societăților pe care le administrau cheltuieli fictive aferente unor operațiuni nereale și ar fi ascuns sursa taxabilă, disimulând livrările interne de marfă prin înregistrarea unor livrări intracomunitare fictive.

De asemenea, ar fi fost ținute evidențe contabile duble în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale, activitate dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani cu origine ilicită.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente contabile, medii de stocare și 27.900 de lei.

Vizualizări: 3,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: