Incendiu la casa primarului din Ciuperceni

Zece hectare de teren au ars la Ciuperceni, județul Gorj, ca urmare a unui incendiu de vegetație uscată, care s-a extins chiar la casa primarului din localitate. Peste o sută de săteni s-au mobilizat să stingă focul, la fața locului ajungând și cinci autospeciale de pompieri. Oamenii s-au speriat pentru că bătea vântul și le-a fost teamă că vor lua foc și alte gospodării.

Un localnic a dat foc la iarba uscată și l-a lăsat nesupravegheat. Pentru că bătea vântul, a fost nevoie de doar câteva minute ca focul să ajungă la acoperișul primei case, întâmplător casa primarului. Localnicii s-au mobilizat cu oale și găleți cu apă, pentru a limita incendiul până la venirea pompierilor.

Mai bine de două ore s-au luptat localnicii și pompierii cu flăcările. “Am ajuns într-o clipă. Am sărit, că am puț cu apă, dar ce să fac cu un furtun?”, a spus un localnic. “A ars tot aici, la primar. Când vezi atâta foc, când vezi câmpul arzând... Nici nu credeam că ajunge la casă”, a spus un altul.

Un localnic spune că avea în apropiere trei mii de baloți de paie și s-a speriat când a văzut focul “cât pomul de mare”. Peste 100 de voluntari au intervenit pentru lichidarea incendiului, iar pompierii au folosit 5 autospeciale. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugere și caută persoana care se face vinovată. “Având în vedere intensitatea vântului, până la sosirea echipajelor la fața locului, incendiul s-a propagat la o casă  de locuit și două anexe gospodărești”, a spus Florin Chisim, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

Viceprimarul Eleodor Popescu a spus că nu s-a putut face mai mult. “A venit focul... au sărit voluntarii din sat, nu am avut ce să mai facem. S-a extins  la casă. Au venit pompieri de la Motru, de la Tismana, nu am avut ce să mai facem”.

În acest an, pompierii au intervenit la aproape 500 de incendii de vegetație uscată. Cei care le provoacă și sunt prinși riscă amenzi între 500 și 2500 de lei.

Vizualizări: 2,154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: