Incendiu la Cătunele. Pompierii au intervenit la timp

Pompierii gorjeni au fost solicitați luni seara să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă, în care se afla centrala termică, din comuna Cătunele, satul Steic.

"La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta violent la acoperișul anexei, cu posibilitate de propagare la o hală unde erau depozitate utilaje industriale și la locuința propietarului", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Pompierii militari au intervenit la timp pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, fiind salvată hala și locuința propietarului. A ars acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 25 mp.

Cauza probabilă a incendiului o reprezintă coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile, mai transmite sursa citată.


ISU Gorj reamintește cetățenilor regulile minimale de prevenire a incendiilor la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

● Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;

● Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;

● În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

● În poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.

Vizualizări: 2,537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: