Când este momentul potrivit pentru a planta bujorii!

Bujorii pot fi plantați primăvara dar și toamna. Există mai multe feluri de bujori dar toți necesită un sol umed, dar bine drenat, în plin soare.

Plantați bujori într-un sol bogat, dar bine drenat, într-o poziție de plin soare. Evitați să plantați aceste plante într-un sol îmbibat cu apă. Majoritatea bujorilor erbacei preferă un sol neutru sau ușor alcalin.

Plantele de bujor cu rădăcină goală ar trebui să fie plantate imediat. Bujorii sunt plantați cel mai bine toamna sau primăvara. Asigurați-vă că nu îi plantați prea adânc, deoarece acest lucru va da rezultate slabe. Amestecați multă materie organică putrezită înainte de plantare și aplicați un îngrășământ echilibrat primăvara.

Evitați udarea excesivă a bujorilor nou plantați, deoarece aceasta este o cauză comună a eșecului plantei. Deoarece florile de bujor sunt destul de grele va trebui să folosiți un suport pentru plante atunci când înfloresc.

Când pliviți iarba din jurul bujorilor, primăvara, încercați să evitați călcarea pe mugurii nou formați.

Cea mai frecventă problemă pe care o au bujorii este ofilirea datorită unei boli care provoacă putrezirea tulpinilor. Cel mai bine este să evitați să plantați bujori prea aproape unul de altul. Îndepărtați toate frunzele cu pete întunecate pe ele, deoarece acest lucru va ajuta la reducerea răspândirii ciupercii. Când tăiați tipurile de ierburi toamna, curățați tot frunzișul pentru a evita reinfectarea primăvara.

Vizualizări: 8,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: