Începe distracția la Baia de Aramă

Cel mai important eveniment al Mehedințiului de Nord este gata de start! Începând de vineri, 1 septembrie, locuitorii din Mehedinți și Gorj sunt așteptați  la Zilele orașului Baia de Aramă și Festivalul Național de Folclor „Munte, Munte, Brad Frumos”, ediția a XIX-a. Pe stadionul orașului Baia de Aramă, timp de trei zile, oamenii sunt așteptați să se distreze.

Festivalul, organizat într-o zonă cu bogate tradiții etnofolclorice, îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroși interpreţi de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului popular.

În fiecare an, membrii juriului au descoperit noi talente, care au fost apreciate şi la alte manifestări la nivel naţional. Festivalul naţional de folclor „Munte, munte, brad frumos” a fost reluat din 2011, odată cu dezvelirea fântânii arteziene "PARALELA 45" la iniţiativa primarului Ionel Rafael Dunărinţu. Manifestarea atrage mii de vizitatori din Mehedinţi şi judeţele vecine.

 Artiști consacrați pe scenă

Primarul din Baia de Aramă, Ionel Rafael Dunărinţu, spune că festivalul şi Zilele oraşului sunt aşteptate cu interes sporit atât de tinerii concurenţi, interpreţi ai cântecului şi jocului popular, cât şi de locuitorii oraşului.

Dacă în 2016 autorităţile locale au adus pe scenă artişti consacraţi ca Andreea Bănică şi Carla`s Dreams, acum vor încânta locuitorii Raluka, Nicoleta Nucă și Irina Rimes. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi în cele trei zile de sărbătoare. Pe stadion vor fi amplasate ca în fiecare an standurile cu produse tradiţional-româneşti, terasele cu mici şi bere, dar şi nelipsitul parc de distracţii pentru cei mici.

Manifestările organizate de autoritățile locale se vor încheia duminică seara, 3 septembrie, cu un frumos foc de artificii.

Vizualizări: 5,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: