Muzică și voie bună la Zilele orașului Baia de Aramă

Consiliul Local și Primăria orașului Baia de Aramă, în parteneriat cu Consiliul Județean și Centrul Cultural Mehedinți, organizează în perioada 1-3 septembrie 2017 „Zilele orașului Baia de Aramă” și Festivalul Național de Folclor „Munte, Munte, Brad Frumos”.

Orașul Baia de Aramă îmbracă straie de sărbătoare în perioada 1-3 septembrie. La ediția din acest an, cea cu numărul XIX, vor evolua pe scenă ansambluri de prestigiu din țară și interpreți îndrăgiți de muzică populară: Grupul Casei de Cultură Baia de Aramă, Grupul de copii „Bordeiașul” din Baia de Aramă și Ansamblul Profesionist ,,Danubius”.

În cele trei zile, locuitorii orașului Baia de Aramă și nu numai  sunt invitați să se distreze alături de Anca Tamaș, Alina Darap, Georgeta Corlan, Merfu Nicușor, Ion Raicu, Cosmina Gherghinescu, Gheorghe Vulcănescu, Claudia Catană, Cosmin Bârlan, Ionela Bădălan, Valentin Samfira, Olguța Berbec și Remus Novac, Daniela Ştefan și formația sa.

Primarul orașului Baia de Aramă, Ionel Rafael Dunărințu, spune că invitați să participe în acest an sunt și Grupul de copii „Liliacul”, Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”, Ansamblul Sârbesc „Ljubisa Bozinovic”, Grupul de copii de la Palatul Copiilor din Motru, Ansamblul „Danubius”, Maria Constantin și Carmen Ienci.

Festivalul debutează vineri, 1 septembrie, cu intonarea imnului Festivalului „Munte, munte, brad frumos” și un spectacol susținut de Grupul de copii „Bordeiașul” al Clubului Copiilor din Baia de Aramă.

Sâmbătă este programată festivitatea de premiere, unde pe lângă marele premiu al festivalului se va acorda și un premiu pentru cel mai autentic costum popular.

Muzică și voie bună, așadar, la Zilele orașului Baia de Aramă în perioada 1-3 septembrie. Nu lipsesc nici interpreții de muzică ușoară. Primarul Rafael Dunărințu spune că anul acesta Raluka, Nicoleta Nucă și Irina Rimes îi vor încânta pe locuitorii din Baia de Aramă.

Ca în fiecare an, duminică, în încheierea manifestărilor, autoritățile locale organizează un frumos foc de artificii.

Autoritățile locale din Baia de Aramă așteaptă la petrecere circa 10.000 de persoane, atât din oraș și din cele 11 localități arondate, dar și din județul Gorj. Baia de Aramă se află la granița cu județul Gorj și foarte mulți locuitori de aici sunt așteptați să petreacă la în cele trei seri.

Primarul Rafael Dunărinţu spune că toți sunt așteptați cu drag, mai ales  că vor fi prezenți comercianți cu fel de fel de produse și nu vor lipsi nici terasele cu mici și bere.

Vizualizări: 3,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: