Începe Festivalul Castanelor. La Polovragi!

Producătorii agricoli şi meşterii populari îşi vor da întâlnire în zilele de 14 şi 15 octombrie la Polovragi. Aici, autorităţile locale, în parteneriat cu pensiunile din zonă, vor organiza prima ediţie a Festivalului Castanelor.

Festivalul Castanelor va avea loc pe platoul din Poiana Mănăstirii din Polovragi. La manifestare vor fi prezenţi meşteşugari şi meşteri populari, producători agricoli locali, dar şi reprezentanţi ai pensiunilor din zonă care îşi vor prezenta ofertele de cazare şi servicii. Chiar şi unele pensiuni din Baia de Fier vor fi prezente la festival. Atmosfera va fi întreţinută de Ansamblul Folcloric Cheile Olteţului.

Festivalul Castanelor a fost pus la cale în colaborare cu Grupul de Acţiune Locală (GAL) Parâng şi Asociaţia de Turism Oltenia de sub Munte. Este primul an când autorităţile locale se implică în organizarea acestui eveniment. „Producători locali, patiseri şi tot ce ţine de domeniul agricol, vor expune mărfuri într-un careu, am zis noi al frăţiei, şi în centru vor fi mese unde se va putea servi o gustare din cele tradiţionale polovrăgene, dar şi spaţiu pentru mici spectacole folclorice”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Autorităţile se aşteaptă la o participare numeroasă din partea localnicilor la acest festival, dar şi din partea vecinilor de la Alimpeşti, Baia de Fier, chiar şi Vaideeni din Vâlcea. Autorităţile cred că vor fi prezenţi şi mulţi turişti. Primăria Polovragi şi pensiunile nu au alocat bani pentru acest festival. Manifestarea a fost organizată strict pentru promovarea zonei şi a produselor locale.

Vizualizări: 2,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: