Inginer din CE Oltenia, condamnat pentru câteva beri. Interdicții!

Un tânăr inginer din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, pentru că s-a urcat băut la volan.

Incidentul a avut loc în urmă cu un an, mai exact pe data de 29 septembrie 2018. În jurul orei 22.00, Cătălin Ionuț Pecingină s-a urcat băut la volanul mașinii mamei sale, un Opel Corsa, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Tânărul și-a recunoscut fapta. El le-a mărturisit anchetatorilor că în seara respectivă a băut cam 2,5 litri de bere, aflându-se în compania unor prieteni. Nu a chemat un taxi pentru a ajunge acasă, preferând să ia mașina. După câțiva metri, a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un stâlp de curent electric.

În urma impactului, tânărul nu a fost rănit, mașina fiind însă avariată. Șoferul a fost pus să sufle în fiolă, aparatul înregistrând o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie rezultă că la ora 23:10 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 2,55 ‰, iar la ora 00:10 avea în sânge o alcoolemie de 2,40 ‰”, potrivit documentelor de la dosarul cauzei.

Instanța a ținut cont de atitudinea sinceră a bărbatului în cursul urmăririi penale și a cercetării judecătorești și de faptul că nu are antecedente penale, dar, din cauza alcoolemiei prea mari, nu a putut dispune aplicarea unei amenzi penale. De aceea, inginerul din CE Oltenia s-a ales cu o pedeapsă de un an închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Instanța a dispus suspendarea pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii. Mai mult, tânărul nu are voie să se urce la volan pe o perioada de 2 ani și, în plus, va presta o muncă neremunerată, în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile la Primăria Târgu Jiu sau DGASPC Gorj.

„Obligă pe inculpatul Pecingină Cătălin-Ionuţ la plata sumei de 876,50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, sumă ce include şi cheltuielile judiciare stabilite prin rechizitoriu de 826,50 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile”, se arată în minuta Judecătoriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 6,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: