Primul refugiu montan din Gorj

Salvamontiştii vor monta în zona Godeanu primul refugiu montan din Gorj. Acesta va veni în sprijinul turiştilor care merg pe munte şi au nevoie de un spaţiu unde să se relaxeze. Refugiul va fi amenajat în această vară.

Este primul astfel de refugiu montat în zona montană a judeţului Gorj. În prezent, salvamontiştii caută cel mai bun loc unde să fie amplasat. „La finalul lunii august, vom monta în masivul Godeanu un refugiu. Este primul refugiu montan de salvare pe care îl montăm în judeţul nostru. Acum stabilim amplasamentul şi să sperăm că producătorul va termina la timp şi vom reuşi să-l amplasăm”, a dat asigurări Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

În plus, salvatorii montani au intensificat, în această perioadă, activitatea în munte. Vremea rea a distrus multe marcaje, poteci sau drumuri şi trebuie refăcute astfel încât turiştii să nu fie duşi pe cărări greşite. „Avem şi o activitate mult mai intensă privind refacerea marcajelor. Ploile au distrus foarte multe drumuri, poteci montane. Încercăm să le refacem astfel încât turiştii să găsească în munte condiţii bune de orientare şi deplasare pe munte”, a mai explicat Cornoiu. (M.M.)

Vizualizări: 2,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: