Îngrășământul din iarbă verde pentru legume

Aveţi grădină şi nu doriţi chimicale care să vă ajute legumele să crească frumoase, trebuie să ştiţi că există alternative naturiste pentru produsele de îngrășăminte scumpe din comerț. Îngrășământul din iarbă verde este cel mai bun pentru legumele dumneavoastră şi nu este deloc scump, nici greu de procurat.

Îngrăşământul din iarbă verde poate fi utilizat în locul bălegarului, este eficient și absolut gratuit. Poate fi folosit orice tip de iarbă chiar şi buruieni ca rostopasca, păpădiile, răcovina, volbura. Aveţi nevoie de o găleată de plastic, mănuși pentru grădinărit, o mână de compost şi apă.

Smulgeți buruienile cu tot cu rădăcini. Rupeți-le sau tăiați-le în bucăți și puneți-le într-o găleată de plastic, umplându-o până la 2/3 din volumul ei. Dacă pe rădăcinile buruienilor a mai rămas țărână, puteți să o adăugați în găleată, deoarece ea conține microorganisme, care contribuie la procesul de fermentare. Nu vă recomandăm să pregătiți îngrășământul de iarbă în vase metalice, deoarece în timpul fermentării se produce oxidarea metalului și compoziția finală a îngrășământului poate fi modificată.

Fărâmițați și răspândiți compostul pe suprafața buruienilor din găleată. El contribuie la accelerarea procesului de fermentare. Umpleți găleata cu apă și, folosind un băț, amestecați totul. Acoperiți găleata cu un capac și puneți-o într-un loc însorit. Lăsați iarba să fermenteze pe parcursul a 7-14 zile (perioada de fermentare depinde de vreme: cu cât aceasta este mai călduroasă și mai însorită, cu atât iarba fermentează mai repede). Nu uitați să o amestecați o dată pe zi. Când veți alege locul pentru fermentare, luați în considerație faptul că acest proces este însoțit de un miros foarte neplăcut.

Înainte de aplicare diluați un litru de iarbă fermentată cu 10 litri de apă. Turnați soluția obținută la baza plantelor (deasupra rădăcinilor), pe solul umed (pentru ca rădăcinile să nu sufere arsuri), o dată la 2 săptămâni.

Acest îngrășământ este potrivit pentru toate culturile. În timpul aplicării lui vă recomandăm să purtați mănuși, deoarece mirosul de iarbă fermentată pătrunde în piele și dispare foarte greu.

Vizualizări: 2,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: