Inițiative inedite susținute cu bani de la CJ Gorj. Ce proiect au dezvoltat doi tineri de la Colegiul "Tudor"

ONG-urile care au obținut fonduri de la Consiliul Județean Gorj şi-au prezentat, astăzi, proiectele. Printre aceştia s-au numărat şi doi elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, care au implementat proiectul Terapie Verde pentru tineri, alături de alţi colegi şi susţinuţi de cadrele didactice. 

Elevii au prezentat felul în care au contribuit la acţiuni de ecologizare şi cum au reamenajat spaţiile verzi din curtea liceului. Proiectul lor are ca scop conştientizarea tinerilor şi a comunității locale privind necesitatea petrecerii timpului liber într-un cadru natural, sănătos, implicarea în protejarea mediului prin acţiuni de ecologizare, refacerea şi înfrumuseţarea spaţiilor verzi şi amenajarea parcului din incinta școlii, prin crearea unui spațiu de relaxare și reverie, care, pe lângă primenirea aerului de respirat, să reprezinte o sursă de inspirație, creativitate şi de educație ecologică pentru elevii de toate vârstele, de formare a unui comportament civic responsabil faţă de sine şi faţă de mediu.

"Suntem elevi la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" şi suntem voluntari şi coordonatori în cadrul Asociaţiei Academia Creativă Multilingua. Povestea proiectului nostru este una simplă: suntem nişte elevi care şi-au dorit să arate altor elevi ce este ecologizarea", au transmis tinerii.

Printre activităţile iniţiate de elevi se numără: Plantând o floare, începi o poveste; Şi pietrele vorbesc; Noi suntem viitorul; O profesie sănătoasă pentru tineri.

Asociația Bee Teen din Târgu-Jiu a organizat, în luna septembrie a anului trecut o competiție destinată persoanelor cu dizabilități care se află în scaun cu rotile. Proiectul intitulat "Infinit Race" şi-a propus să promoveze egalitatea de șanse, nediscriminarea, dar şi o atitudine civică corectă în rândul tinerilor. „Promovând un stil de viaţă sanatos si activ prin sport, Infinit Race este competitia prin care ne-am dorit să demonstrăm ca putem mai mult, ca suntem mai toleranţi, ca suntem alaturi unii de alţii şi că invăţăm sa ne acceptăm şi să depăşim bariere, limite şi prejudecăţi”, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Asociața Be Teen a luat naștere în anul 2022 din dorința de implicare a unui grup de prieteni creativi și ambițioși care se încăpățânează și insistă să schimbe lumea din jurul lor. Cu o experiență în activități de voluntariat și lucrul cu copiii și tinerii din centre de plasament de peste 4 ani, echipa Be Teen își propune să fie alături de copiii, tinerii, adulții și vârstnicii comunității gorjene care au nevoie de sprijin atât din punct de vedere educațional cât și din punct de vedere emoțional.

Afirmativ la invitaţie au răspuns şi reprezentanţii Asociaţiei Club Sportiv Palatul Copiilor Târgu Jiu. "Am solicitat finanţare pentru competiţiile pe care le avem în calendarul naţional şi internaţional. Calendarul nostru începe din februarie-martie şi ţine până în decembrie. Am ales din calendarul nostru doar două activităţi. Etapa de pregătire pentru participarea la Campionatul Mondial de Radio orientare şi participarea în sine la acest campionat. Acum 4 ani, tot cu finanţare de la CJ, fetele au ieşit campioane mondiale în Coreea. Trecuseră 30 de ani de când România mai avusese un titlu mondial. Anul acesta, fetele au trecut la categoria senioare. Nu au reuşit aurul, dar totuşi sunt pe podium. Au luat bronzul. E prima lor participare la această categorie. Avem 6 medalii câştigate. Sperăm că anul acesta, la Campionatul Mondial din Cehia să cânte imnul României", au transmis reprezentanţii Asociaţiei Club Sportiv Palatul Copiilor Târgu Jiu.

În total, unsprezece asociaţii au primit, anul trecut, finanţare din partea Consiliului Judeţean Gorj. Este vorba despre  Asociaţia Arca Lex, cu proiectul: Viaţa printre deşeuri; Asociaţia Salvatorilor Montani Gorj, cu proiectul: Împreună pentru un munte mai sigur; Clubul Sportiv „Montan Club White Wolf”, cu proiectul: Drumul eroilor; Asociaţia Grup de Acţiune Locală „Parâng”, cu proiectul: Păstrăm tradiţia la poalele muntelui; Asociaţia Grup de Acţiune Locală „Gilortul”, cu proiectul: Ducem tradiţia mai departe la poalele muntelui, Asociaţia Be Teen, cu proiectul: Infinit race, Asociaţia Academia Creativă Multilingua, cu proiectul: Terapie verde pentru tineri; Asociaţia pentru democraţie, educaţie, respect, cu proiectul: Pact pentru sănătatea mediului din Gorj; Asociaţia Clubul Sportiv Autocorex Târgu Jiu, cu proiectul: „Cupa Stejeret-Live Speed” Târgu-Cărbuneşti; Asociaţia Clubul Sportiv Minifotbal Gorj, cu proiectul: Minifotbal-sportul fără vârstă, Asociaţia Club Sportiv Palatul Copiilor Târgu Jiu, cu proiectul: Performanţa continuă, la nivel înalt, pentru radiogoniometria din Gorj, 2021-2025, anul II.

Galerie foto




Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: