Insolvența CE Hunedoara, suspendată temporar

Procesul de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), deschis de 15 dintre creditorii companiei, la Tribunalul Hunedoara, a fost suspendat temporar până când Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunța într-o cauză similară în care insolvența a fost cerută de către reprezentanții CEH.

Dosarul, care a avut miercuri termen de judecată la Tribunalul Hunedoara, a fost disjuns din unul în care CEH și mai mulți creditori ai companiei solicitau deschiderea procedurii de insolvență. „Procesul a fost suspendat până la soluționarea apelului depus de Complexul Energetic Hunedoara la Curtea de Apel Alba Iulia", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Cu datorii care depășesc 1,28 miliarde de lei, conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvență apreciind, în mai multe rânduri, că această procedură este singura soluție pentru evitarea falimentului societății.

În cadrul CEH lucrează peste 5.300 de angajați, la termocentralele Mintia și Paroșeni, dar și la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan. (A.A.)

Vizualizări: 584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: