Intervenţii în Defileul Jiului. Copaci şi pietre, în şosea!

Drumarii lucrează de zor să se circule în condiţii cât mai bune în zonele cu probleme. Pe Defileul Jiului şi pe drumul ce duce spre Baia de Aramă, angajaţii de la Drumurile Naţionale au intervenit cu frezele şi cu mai multe buldoexcavatoare să degajeze carosabilul, după ce mai mulţi copaci s-au rupt şi au căzut pe şosea.

Intervenţii la foc continuu pe drumurile unde s-a depus un strat consistent de zăpadă. Mai bine de un metru măsoară stratul de omăt în Defileul Jiului şi la fel de mult a nins şi în zona masivului Godeanu, pe DN 67D. Drumarii au intervenit cu mai multe utilaje pentru a nu mai fi blocaje în trafic. „Am intervenit cu frezele, ajutaţi de colegii de la Poliţia Rutieră, care ne-au însoţit pentru că, altfel, şoferii nu ar da prioritate utilajelor şi s-ar fi creat ambuteiaje. În zona Godeanu, am intervenit pentru a lărgi partea carosabilă. La fel şi în Defileul Jiului. Acolo, însă, sunt, în continuare, probleme cu arborii care cad pe carosabil. S-au rupt foarte mulţi copaci şi s-au prăbuşit pe asfalt. S-a blocat circulaţia, pe un sens, până când am reuşit să degajăm. S-a circulat dirijat cu ajutorul poliţiştilor”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Drumarii au intervenit şi pe alte tronsoane. Utilajele pentru deszăpezire au acţionat pe DN 67 Scoarţa – Milostea, DN 67 D Obârşia Cloşani – Valea Cernei, DN 67 C Novaci – Rânca. Se circulă în condiţii de iarnă în aceste zone. Este zăpadă tocată de câţiva centimetri pe carosabil. 24 de autoutilaje au acţionat în ultimele 24 de ore şi au răspândit 121 de tone de material antiderapant.

Vizualizări: 1,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: