Investitor francez la Rostramo

După fabrica de cablaje care a fost construită în zona Rostramo, un alt investitor a efectuat deja demersuri pentru a-și extinde afacerea la Târgu Jiu. Lichidatorul judiciar al Rostramo a vândut o hală de 20.000 metri pătrați. Licitația a fost câștigată de un investitor francez ce vrea să dezvolte la Târgu Jiu afacerea cu elemente de caroserie auto.

Investitorul mai deține o fabrică în România și vrea să se extindă. „Investitorul francez care a cumpărat două hectare de teren pe platforma Rostramo a început lucrările de curățire a locului. În acest moment, așteaptă autorizările necesare de la Primăria Târgu Jiu. Ne vom întâlni să vedem exact stadiul lucrărilor și sprijinul pe care noi, autoritatea locală, îl putem oferi”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

În plus, lichidatorul judiciar, reprezentantul Consulting Company, este cel care negociază cu potențialii investitori. Cosmin Popescu dă asigurări că, în următoarele luni, își vor mai începe activitatea cel puțin două firme noi. „Sunt, de asemenea, discuții ale lichidatorului judiciar și cu alte persoane care au venit și au cerut informații. Sunt convins că, până la sfârșitul anului, vom mai avea la Rostramo cel puțin unul sau doi noi investitori care vor să vină pe această platformă industrială importantă”.

În prezent, în fosta zonă Rostramo funcționează fabrica de cabluri. Au fost angajate acolo aproximativ 500 de persoane, iar investitorul își propune să tripleze numărul angajaților în cazul în care vor găsi și forță de muncă. Se realizează, în fiecare zi de miercuri, noi selecții de personal.

Vizualizări: 4,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: