Mașinile de transport mineri, cu asigurări false. Verificări pe trei ani!

Mii de mineri sunt transportați zilnic în cariere cu mașini dubioase din punct de vedere tehnic și, se pare, cu asigurări false. Presa a scris pe surse până acum despre faptul că au fost controale în mai multe cariere și mașinile unei anumite firme ar avea polițe de asigurare false. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus într-un interviu pentru Radio Infinit că poliția din Rovinari face verificări în acest caz. „Este un dosar la Poliția Rovinari. Știu că se verifică asigurările existente din 2014. Am înțeles că este o singură firmă verificată, procedura este în derulare, vor veni un punct de vedere”, a spus Boza.

Managerul CE Oltenia a spus că din 2014 compania nu mai impune prin caietul de sarcini existența polițelor de asigurare. „Procedura în SEAP nu prevede să solicităm asigurările, a prevăzut până în 2014. Nu știu dacă un simplu angajat al complexului își putea da seama dacă o asigurare este falsă sau nu”, explică Boza.

Liderul de sindicat Constantin Crețan spune că firma cu pricina are circa o sută de mașini în carierele miniere și că oricând se putea întâmpla o nenorocire. (R.S.)

Vizualizări: 1,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: