Investitorii de la Avicola, buni de plată la Scoarţa. Zeci de cetăţeni, despăgubiţi!

Situaţie încurcată pentru investitorii care au cumpărat fostele hale Avicola. Aceştia nu pot să se apuce de lucrări la Scoarţa, pentru că terenul de sub construcţii nu le aparţine. Pentru găsirea unei soluţii, autorităţile locale din comuna Scoarţa vor media discuţiile între reprezentanţii grupului La Provincia şi deţinătorii terenurilor de sub hale.

Fostele hale ale Avicola de la Scoarţa sunt în paragină. Aici nu s-a mai muncit de ani buni şi nici nu s-au făcut investiţii pentru conservarea clădirilor. Halele au fost cumpărate de firmele din grupul La Provincia, care vor trebui să investească bani grei pentru a le repune în funcţiune. Va mai dura o vreme până ce halele vor fi readuse la viaţă, asta pentru că investitorii trebuie să rezolve mai întâi problema legată de terenul de sub construcţii. Autorităţile locale au identificat până acum 57 de proprietari, iar unii dintre ei nici nu au toate documentele necesare pentru a încheia o înţelegere cu proprietarii halelor.

„Doar scheletul mai este din halele Avicola de la Scoarţa. Au fost lăsate de izbelişte. Avem ceva probleme aici. Halele au fost ale Avicola, sunt preluate de La Provincia, dar terenurile sunt ale oamenilor. Am stabilit cu domnul secretar să depistăm cetăţenii care au aceste terenuri. Domnul secretar a discutat şi cu juriştii La Provincia. Trebuie să avem o întâlnire cu cetăţenii”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa.

Investitorul intenţionează să acorde despăgubiri. „Dânşii sunt dispuşi ori să le acorde teren în altă parte, ori să le dea contravaloarea terenului. Ar fi mare lucru ca şi la Scoarţa să funcţioneze halele, având în vedere că avem cetăţeni care nu au serviciu. Deja, La Provincia, şi avem anunţuri puse şi la avizierul nostru, angajează oameni de la noi pentru halele de la Târgu Jiu. În perspectivă s-ar putea transfera la halele de la Scoarţa”, a mai spus primarul Ion Stamatoiu.

„Pentru a putea integra corect Avicola Târgu Jiu în fluxul de producţie «La Provincia», grupul a demarat un proiect de investiţii de 20 milioane de euro, care se va derula pe o perioadă de cinci ani şi care va consta în reparaţii pentru fermele funcţionale, retehnologizarea şi modernizarea celor aflate în conservare şi repunerea lor în exploatare, precum şi dotarea abatorului cu echipamente care să permită creşterea valorii adăugate a produselor «La Provincia». Astfel, în 2018 vom da în funcţiune 46 de hale şi abatorul, iar spre sfârşitul anului 2018 vom ajunge la 76 de hale operaţionale“, anunţau investitorii la preluarea, în toamna lui 2017, a fostei Avicola Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: