Oraşul Rovinari, în stradă din cauza prafului de cărbune

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a stabilit data la care va avea loc un mare protest împotriva poluării cu praf de cărbune. Filip se bazează pe un număr între 5.000 şi 7.000 de protestatari. Supărarea este legată de intenţia Complexului Energetic Oltenia de a redeschide vechiul depozit de cărbune, deşi acesta nu mai are aviz de mediu de câţiva ani. Noul depozit nu este terminat, iar guvernul analizează dacă să redeschidă vechiul depozit din motive care ţin de siguranţa energetică naţională.

Guvernul a hotărât şi în iarna trecută să redeschidă depozitul de cărbune de la Roşia pe perioada sezonului rece, promisiunea fiind atunci că noul depozit va fi gata în acest an. La cum merg lucrurile, nu se ştie dacă noul depozit va fi funcţional nici anul viitor. „Refuz să mai am vreun canal de comunicare cu Complexul Energetic Oltenia şi îi anunţ pe această cale că pe 31 august vom face mitingul prin care să îi facem să înţeleagă faptul că neputinţa, proasta organizare şi slaba pregătire a lor nu trebuie să ne creeze nouă probleme în oraş. După zece ani de proiecte, după milioane de euro cheltuite, fac un apel la instituţiile statului să îi verifice măcar la jumătate cât ne verifică pe noi”, a spus primarul din Rovinari la Radio Infinit.

Robert Filip a spus despre factorii de decizie din CEO că sunt incompetenţi şi că au impresia că îşi pot bate joc de un oraş întreg. „Îl aştept pe domnul Boza la protest, să le explice celor 5.000, 6.000 sau 7.000 de oameni care vor fi acolo, cum m-a minţit anul trecut de faţă cu fostul ministru Petcu şi cum îşi bate joc de un oraş întreg”, a mai spus Filip.

Primarul din Rovinari cere Complexului Energetic Oltenia să spună de ce au întârziat lucrările la noul depozit şi de ce câştigă numai anumite firme procedurile.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, spunea în urmă cu câteva săptămâni că redeschiderea depozitului nu este un moft, ci o necesitate. „Trebuie să înţelegem că trebuie să lăsăm deoparte ambiţiile pentru că, până la urmă, datoria noastră, a tuturor, a factorilor politici şi administrativi, este ca acest Complex să lucreze. Reamintesc că 70% din populaţia oraşului Rovinari lucrează în bazinul Rovinari şi în Termocentrala Rovinari, nu în altă parte. Şi trebuie să înţelegem că este un lucru care ne lipseşte. De la anul, nu va mai fi această problemă. Depozitul nou va fi gata. Trebuie să fim înţeleşi în această perioadă pentru că noi chiar avem nevoie de acest depozit”, a spus Boza.

Vizualizări: 3,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: