Ion Săvoiu cere dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu

Un consilier al Partidului Mișcarea Populară Gorj de la Târgu Jiu cere dizolvarea Consiliului Local. “Consiliul Local nu mai poate funcționa în actuala structură, pentru că face doar rău Târgu Jiului și celor care n-au plecat încă de aici. De aproape doi ani de zile, noi, consilierii locali, ne certăm pe două subiecte – parcarea Rodna și clubul sportiv municipal - ca și cum restul ar fi perfect și n-ar mai fi nimic de făcut în Târgu Jiu”, a spus consilierul Ion Săvoiu.

Acesta a informat deja prefectul de Gorj și primarul municipiului Târgu Jiu cu privire la această intenție. Săvoiu se bazează pe susținerea partidului său pentru strângerea semnăturilor necesare declanșării referendumului privind dizolvarea CL Târgu Jiu. Mai mult, Săvoiu va avea discuții cu liderii Uniunii Salvați România și Pro România, partide care ar putea accede în Consiliul Local în urma unor alegeri parțiale. “În actuala structură, consiliul local conține reprezentanți ai unui partid care nu mai există, PSRO, niște frustrați din PSD care nu acceptă nici acum că Romanescu i-a bătut în alegeri, doi reprezentanți ai ALDE aserviți total PSD-ului, niște liberali montați de Vîlceanu împotriva primarului, și noi de la PMP. Consiliul Local ar trebui să aducă un plus pentru Târgu Jiu, fiindcă am rămas cu mult înapoia reședințelor de județ din jur la toate capitolele și pentru că Gorjul se depopulează cu fiecare zi care trece fără să se schimbe nimic în bine. Din păcate, majoritatea consilierilor locali își dedică toată energia și tot timpul lor ca să facă în așa fel încât Târgu Jiul să meargă din rău în mai rău”, susține Ion Săvoiu.

Consilierul PMP se bazează pe un articol de lege potrivit căruia “Consiliul local poate fi dizolvat prin referendum local, organizat în condiţiile legii. Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puţin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale ale unităţii administrativ-teritoriale”. Referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puţin jumătate plus unu din numărul total al locuitorilor cu drept de vot. Activitatea consiliului local încetează înainte de termen dacă s-au pronunţat în acest sens cel puţin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate.

Ion Săvoiu crede că, în lipsa unor noi alegeri, activitatea administrației locale va rămâne blocată încă un an și trei luni. Consilierul crede că referendumul poate fi organizat în trei luni, ceea ce înseamnă că ar fi salvat un an.

Săvoiu a spus și câteva motive pentru care a luat această inițiativă. „Pentru că m-am săturat: - să asist neputincios la certuri interminabile, în care dacă cineva îndrăznește să ridice ochii sau să deschidă gura (poate spunând ceva legal, corect sau moral) este imediat înfruntat sau chiar jignit; - să încerc, într-o logică umană, naturală, comportamentală să mediez, să discut, să aplanez diverse izvoare de ceartă, ură, discordie, dar, raportat la cele întâmplate inclusiv azi, se dovedește că totul a fost și este fără vreun rezultat; - să încerc să explic, ceea ce și dumneavoastră cunoașteți la fel de bine ca și mine, că există atâtea norme, reglementări, statute pe care inclusiv noi, aleșii locali, suntem obligați să le respectăm și că aici, în sala de ședințe a Consiliului Local, avem de respectat cu sfințenie pe cei care ne-au trimis aici - CETĂȚENII Municipiului Târgu Jiu; - să fiu întrebat pe stradă, la emisiuni TV, radio, de diverse persoane-vectori în comunicare, ce se întâmplă în Consiliul Local, să încerc să explic, să încerc să motivez sau argumentez, dar ce să mai pot explica, în condițiile în care lucrurile, în loc să se aplaneze, sunt conduse direct și sigur spre o prăpastie“.

Vizualizări: 1,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: