Iphone SE: va exista o versiune Plus și a treia generație nu va ajunge în 2022

Era în mijlocul unei pandemii, cu întreaga planetă închisă în case, când Apple și-a lansat brusc a doua generație a telefonului iPhone SE, un model care a preluat designul vechiului iPhone 8 din 2017, căruia gigantul din Cupertino i-a injectat toată puterea iPhone-ului 11, care tocmai ajunsese în magazine în septembrie 2019. Un experiment care, ca întotdeauna, a aterizat pentru a satisface acea nevoie a utilizatorilor de a avea un smartphone competent și fără acele mult lăudate Face ID sau efectul frontal all-screen.


Acea a doua generație de iPhone SE părea să inaugureze o nouă eră a lansărilor mai puțin distanțate, mai ales dacă ținem cont de faptul că modelul original a ajuns în magazine în martie 2016: la doar patru ani distanță a venit generația a doua, iar acum suntem pe cale să facem cunoștință cu o a treia generație a acestui dispozitiv.

Apple va păstra distanța dintre modele

Astfel, cele mai recente informații despre acest nou iPhone SE de a treia generație confirmă că nu vor exista modele noi în martie 2022 și că fanii acestei game vor trebui să aștepte cu răbdare mult mai mult. Cat de mult? Ei bine, totul pare să indice că abia la începutul lui 2024 vom vedea sosirea următorului dispozitiv, ceea ce ar confirma că Apple încearcă reînnoirea acestor telefoane la fiecare patru ani.

Apple iPhone vezi pe Emag cele mai noi modele de telefoane!

Desigur, deși credeam că vom aștepta multă vreme înainte să avem detalii despre noul iPhone SE, există deja niște scurgeri de informații din ecosistemul Apple care se aventurează să dezvăluie ce hardware urmează să fie instalat pe al treilea model iPhone SE, iar aceste surse vorbesc despre ecrane LCD cu o dimensiune de 4,7 inci și fără refresh la 120Hz. În stilul vechiului iPhone 8 de acum patru ani.

Acum, și aici intervine una dintre modificări, deja se speculează că actualul iPhone SE ar putea avea o versiune Plus care ar avea un ecran între 5,7 și 6,1 inci și că, în acest caz, ar urma să iasă la vânzare în 2022. Pe lângă procesorul actualizat pe care Apple vrea să-l adauge în acel moment (poate un Bionic A15?), aceste iPhone SE Plus ar avea 5G și vor păstra senzorul Touch ID ca metodă biometrică de blocare și deblocare a acum tradiționalului buton circular de Home, care ani de zile a fost semnul distinctiv al intregii game de iPhone de la Apple.

Principala noutate pe care ne-ar aduce acest model ar fi sosirea conectivității 5G datorită integrării noului procesor Apple A15 Bionic , la fel ca și iPhone 13, deși probabil cu o viteză de ceas mai mică. Dar poate că vestea reală este că iPhone SE 3 este încă în planurile Apple, dar în loc să se lanseze anul viitor, așa cum ne așteptam, va fi lansat în 2024. Așa că ar trebui să așteptăm mai mult de doi ani pentru a întâlni o nouă generație de acest telefon. Și spunem nouă generație pentru că acest iPhone SE Plus este considerat un fel de model „S” acele modele cu puține noutăți pe care Apple le-a numit cu aceste litere în spatele numelui. Prin urmare, adevăratele schimbări estetice ale acestui model ar trebui văzute până atunci.


Doar că Apple pierde o oportunitate de aur de a aduce pe modelul său low-cost câteva caracteristici care sunt comune la telefoanele Android mai ieftine. Cum ar fi un design pe tot ecranul, cu o gaură pentru camera frontală. Și integrarea cititorului de amprentă, în acest caz Touch ID, în butonul de pornire din lateral. Practic, aceleași modificări care au fost aduse designului celor mai recente iPad Air și iPad Mini.

Așa că primăvara viitoare vom avea noutăți cu cel mai ieftin mobil de la Apple, care se așteaptă să păstreze prețul cu care a ajuns pe piață în urmă cu un an și jumătate, în plină pandemie și izolare. Acest model este popular nu pentru că este o minune tehnologică, ci pentru că oferă esența iPhone-ului original la un preț foarte rezonabil în comparație cu restul gamei.

Vizualizări: 607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: