Italienii vin la Turburea să cultive alune de pământ

Administraţia locală din Turburea anunţă sosirea unor noi investitori străini în localitate. Este vorba de nişte italieni care vor să înființeze în comună culturi de alune de pământ și viță de vie, pe suprafețe întinse. Autoritățile locale au însă niște rețineri.

 Investitorul italian a anunțat autoritățile că va veni luna aceasta la Turburea, în vederea demarării unei afaceri în zonă. Primarul Ion Bîrcă spune că investitorul vrea chiar din această primăvară să treacă la treabă. "Am un prieten italian, de pe prin Milano, și vrea să investească în pământ, în agricultură. Vrea să cultive alune de pământ, viță de vie și pomi fructiferi. Terenurile vrea să le arendeze de la oameni. Sunt multe suprafețe necultivate de ani buni. Le desțelenește, le ară. Vrea de moment pământ de vale, să vină să ia probe de sol. 100 de hectare i-ar trebui acum să pună alune de pământ. Vrea să cultive din primăvară. Pe 15 martie vor veni la Turburea", a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

În comuna Turburea funcționează deja o fabrică de confecții care a fost înființată de un investitor italian. Acesta are în continuare nevoie de personal, iar autoritățile se tem să nu întâmpine greutăți și cu celălalt investitor, în sensul să nu aibă forță de muncă să-i ofere. "A venit investitorul italian și a deschis o făbricuță. Ne mai trebuie pe puțin 20 de persoane să angajeze. Nu s-au angajat decât vreo 22. O să iau legătura cu primarii din apropiere, Săulești, Aninoasa, Bărbătești, poate mă mai ajută. Sunt plecați toți în afară. De asta spun că am cam prins frica. Vin oamenii și nu avem forță de muncă. De arendat se arendează terenurile de la cetățeni. Problema e cine le muncește", a mai spus primarul comunei Turburea.

Galerie foto


Vizualizări: 3,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: