Jandarmeria Franceză, percheziții în județele din Oltenia

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Jandarmeria Franceză au efectuat 11 percheziţii, în cinci judeţe, pentru destructurarea unei grupări care ar fi comis aproximativ 80 de furturi din societăţi comerciale în Franţa. În acest sens, au fost puse în executare patru mandate europene de arestare, informează joi IGPR, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, miercuri, poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat o acţiune în judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi Olt pentru destructurarea unei grupări organizate de criminalitate itinerantă, constituită din cetăţeni români, care ar fi comis mai multe furturi de utilaje şi scule electromecanice din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei.

"Cercetările derulate au fost iniţiate în urma unor ordine europene de anchetă, trimise în vara anului 2018 de autorităţile judiciare din Franţa, către parchetele de pe lângă tribunalele judeţelor Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, prin care au fost solicitate activităţi de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi", precizează sursa citată.

Activităţile au fost finalizate prin efectuarea a 11 percheziţii domiciliare pe teritoriul României (judeţele Gorj, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Olt). În acest context, poliţiştii au depistat şi condus la sediile unităţilor de parchet patru persoane şi au pus în executare patru mandate europene de arestare emise de autorităţile franceze pe numele acestora.

În fapt, cetăţenii români cercetaţi ar fi comis, în anul 2018, aproximativ 80 de furturi din societăţi comerciale, prin efracţie, în diferite zone ale Franţei, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 100.000 de euro.

La percheziţiile domiciliare au fost descoperite şi ridicate mai multe scule electromecanice despre care există date că ar proveni din comiterea furturilor din Franţa, arată IGPR.

Potrivit comunicatului, activităţile au fost efectuate de poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Gorj, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi Olt, cu sprijinul criminaliştilor şi poliţiştilor de intervenţie şi acţiuni speciale. De asemenea, la acţiune au participat reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze (jandarmi, ofiţeri de legătură ai Jandarmeriei Franceze la Bucureşti, judecători de instrucţie şi magistrat de legătură francez la Bucureşti).

Vizualizări: 443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: