ALERTĂ: Cod portocaliu de vreme rea

Meteorologii au trimis o avertizare Cod portocaliu de vreme rea valabilă pe 24 octombrie, între orele 12 – 19, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

De asemenea, a fost emisă o atenționate Cod galben pentru celelalte județe ale țării, cu valabilitate în perioada 23 octombrie, ora 22 - 24 octombrie, ora 22. Fenomene vizate sunt intensificări ale vântului, ninsori viscolite, zonele afectate fiind cele montane.

La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.
Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

În noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.
În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării. (A.A.)

Vizualizări: 5,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: