Jianu și Antonie – audiați! Ciobotărică tace!

Șefii Complexului Energetic Oltenia trimiși în judecată în dosarul ce vizează „disponibilizarea” lui Aurel Medințu au trebuit să spună tot ce știu despre cauza respectivă, instanța procedând la audierea lor, procesul intrând de acum încolo în linie dreaptă. Doi din cei trei foști directori deveniți inculpați în dosar au fost de acord cu audierea lor, în timp ce fostul director general Laurențiu Ciobotărică s-a prelevat de dreptul la tăcere, el putând să fie audiat și ulterior, pe parcursul procesului.

Tăcerea acestuia i-a oferit avantajul de a vedea ce declarații fac în fața instanței foștii săi colaboratori Daniel Antonie și Dorina Jianu, mai ales că Ciobotărică a fost indicat ca fiind cel care a convocat ședința din 22 decembrie 2015 în care a fost decisă plata unor salarii compensatorii pentru fostul director Medințu.

Decizia respectivă a fost luată într-o ședință a Directoratului CEO, fiind un punct care a figurat la capitolul „Diverse” de pe ordinea de zi. Aparent, nimeni nu a dat importanță votului prin care s-a decis ca Medințu să primească 5 salarii compensatorii și să plece acasă. Dorina Jianu, șefa Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă a fost invitată la ședința respectivă alături de adjunctul de la Resurse Umane, Sorin Olaru, acesta nevorbind pe parcursul discuțiilor pe care le-au avut cei din Directorat. La ședință au participat Ciobotărică, Antonie și Medințu, cel din urmă abținându-se de la votul care îl viza direct. Inculpații audiați au remarcat însă faptul că dacă Medințu ar fi plecat din ședința respectivă nu ar mai fi existat cvorumul necesar pentru desfășurarea statutară a acesteia și, ca urmare, nu i s-ar mai fi putut acorda plățile compensatorii.

Urmează Medinţu

Daniel Antonie chiar a remarcat faptul că simpla prezență a lui Medințu la acea ședință, alături de cea a reprezentaților de la Juridic și Resurse Umane, l-au făcut să creadă că totul este în regulă în privința acelui punct de pe ordinea de zi, motiv pentru care a și votat fără să zăbovească prea mult asupra acestui subiect. Șeful Diviziei Miniere spune că nu știa exact la acel moment dacă Medinţu era angajat cu contract individual de muncă sau încă avea în vigoare contractul de mandat, pentru el fiind suficientă prezența acestuia la ședință ca să fie convins că a ajuns la o înțelegere cu Ciobotărică pentru a pleca din CEO. Nu a fost însă deloc așa pentru că, ulterior, pe fir au intrat procurorii DNA care au dispus inclusiv reținerea pentru 24 de ore a lui Ciobotărică. Ulterior, toți trei au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu.

Procesul celor trei directori va continua peste două săptămâni, atunci urmând să fie audiat, printre alți martori din dosar, și Aurel Medințu, fostul director având ocazia să explice în fața instanței despre împrejurările în care a ajuns să încaseze de la CEO plățile compensatorii ce nu ar fi trebuit să îi fie acordate.

Vizualizări: 1,973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: