Jocurile: Socializare și divertisment chiar în confortul casei tale

Precum munca sau alte activități normale în viața de zi cu zi, și jucatul are un rol foarte important în viața noastră. Îndeplinește funcția de divertisment într-un mod distractiv și relaxant. De asemenea, jocurile de societate stimulează socializarea, datorită faptului că presupun participarea mai multor persoane.

Este important să experimentezi și să găsești jocurile care se potrivesc personalității și intereselor tale. Există o varietate de jocuri pe piață, iar alegerea nu este ușoară. Ne-am gândit să îți oferim o serie de categorii, cu exemple, pentru a te ajuta să decizi. 

1. Jocuri în echipă

a. Sequence

Acest joc exploatează jocul în echipă, însă fără prea multe informații pasate între coechipieri. Modul de joc și regulile sunt simple. Vârsta recomandată pentru a juca este de cel puțin 7 ani. Sequence nu necesită o strategie anume și nu are un grad ridicat de complexitate. O partidă poate dura până la jumătate de oră. Poate fi jucat în cel puțin 2 și cel mult 12 jucători. Cazul ideal este de cel puțin 4 jucători, pentru a se putea forma o echipă. Totuși, poate fi jucat și individual. 

Tabla de joc are câte două spații pentru o carte din fiecare tip, dintr-un set normal de poker. Așadar, pachetul conține 104 cărți, 50 de jetoane albastre, 50 de jetoane verzi și 35 de jetoane roșii. În cazul în care există 4 jucători, fiecare are 6 cărți în mână, iar după fiecare carte așezată, jucătorul trebuie să tragă o carte din pachet. Jucătorii trebuie să fie intercalați. Scopul jocului este să fii prima echipă care realizează două secvențe neîntrerupte de câte 5 jetoane de aceeași culoare. Acest secvențe pot fi orizontale, verticale sau orientate pe diagonală. Valeții cu un ochi pot să retragă din joc un jeton inamic dintr-o formația incompletă, iar cei cu doi ochi pot adăuga un jeton oriunde pe tablă.

b. Activity

Acesta reprezintă un joc interactiv ce permite participarea între 3 și 16 jucători. Se constituie echipe și se selectează câte un pion pentru fiecare echipă, pe care acesta trebuie să-l plaseze pe tablă. Conceptul jocului se bazează pe mimă, explicație verbală sau desen. Printr-una din aceste trei metode, un membru al echipei trebuie să-i ajute pe ceilalți să ghicească cuvântul sau cuvintele de pe cartonașul ales. Setul de cartonașe este împărțit în 3 categorii distincte, iar alegerea acestora este aleatorie. Explicația furnizată nu trebuie să depășească 1 minut. Această activitate dezvoltă abilitățile de colaborare în echipă, stimulează exprimarea succintă și rapidă, în timp ce pune la încercare și nivelul de răbdare.

2. Jocuri cu cărți

a. Exploding Kittens

Acest joc este o variantă distractivă a ruletei rusești, însă cu tematică de pisici. Poate fi jucat de orice persoană de peste 7 ani. Pentru a juca, trebuie să amesteci cărțile, iar fiecărui jucător i se oferă 7 cărți și o carte defuse, la întâmplare. Mai există cărți precum „Skip” sau „Attack”, care permit acțiuni speciale jucătorilor. Jucătorii trebuie să așeze pe rând cărți de joc, iar apoi să tragă o alta, până la sfârșitul pachetului. În cazul în care este trasă o carte „Exploding Kitten”, jucătorul respectiv trebuie să dețină o carte „Defuse”, sau va fi eliminat din joc. Jocul continuă până când rămâne un singur jucător eliminat. Poate fi jucat în minim 2, maxim 5 persoane.

b. Cards Against Humanity

Acest joc implică umor negru, sarcasm și creativitate. Este destinat adulților și este cu atât mai amuzant cu cât numărul jucătorilor este mai mare. Scopul jocului este să creezi combinații amuzante sau șocante de propoziții. Din pachetul amestecat, jucătorii primesc câte 10 cărți albe. Dintr-un pachet distinct se extrage o carte neagră cu o secvență care trebuie completată. Jucătorii aleg cartea albă care se potrivește cel mai bine din punctul lor de vedere. La final, jucătorii decid care este cea mai bună secvență, fără a știi cine este creatorul. Cea mai votată secvență primește un punct iar creatorul devine cititorul pentru următoarea rundă. După fiecare rundă, jucătorii trag o carte, pentru a avea în permanență 10 în mână.

3. Puzzle

Acest tip de joc poate fi o activitate individuală sau de familie. Dezvoltă abilitatea de a vedea imaginea de ansamblu și de a fi atent la detalii. Există o varietate de dimensiuni și dificultăți. Totuși, este recomandat să începi cu puzzle-uri care au un număr mic de piese și să crești progresiv. Varianta clasică este reproducerea unor imagini sau peisaje, însă există și varianta de puzzle-uri cu cuvinte (Scrabble). Ambele tipuri antrenează atenția la detalii și perspicacitatea jucătorilor. 

Acestea sunt doar câteva variante din mulțimea de jocuri existentă. Încearcă-le, iar dacă îți plac, caută tipuri asemănătoare. Poți să faci acest lucru online, deoarece există site-uri care oferă o variantă virtuală a jocurilor. Totuși, există și localuri dedicate acestui tip de divertisment, unde poți le poți testa.  

Vizualizări: 406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: