Judecatoare exclusa din magistratura. Acuzatii grave!

Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, printr-o decizie a CSM, care a discutat astăzi speța în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate.

Judecatoarea a avut pe mana dosare grele, cel mai cunoscut fiind al lui Dan Voiculescu. Sebastian Ghita a publicat o inregistrare cu Traian Basescu in care acesta povestea cum a fost o intelegere ca dosarul lui Voiculescu sa ajunga la Bogdan dupa arestarea judecatorului Mustata.

Comunicatul CSM:

În şedinţa de azi, 8 februarie 2017, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ - „ încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.
Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Update - ce spune articolul invocat

Art 99, lit b) intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii, precum şi imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror;

Vizualizări: 1,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: