De ce pun bucătarii o felie de lămâie în borcanul cu muştar

Muștarul reprezintă unul dintre sosurile preferate de toată lumea pe lângă cel de ketchup. Acesta este obținut din puține ingrediente, este sănătos și conferă o aromă aparte preparatelor alături de care este așezat.

Muștarul poate fi inclus ca bază în diferite rețete de dressing-uri pentru salate sau sosuri mai complexe pentru mâncăruri.

Arta culinară presupune tehnici și metode transmise de către cei mai experimentați bucătari, din generație în generație. Când vine vorba despre prepararea mâncărurilor, specialiștii au diferite trucuri, mai puțin cunoscute publicului larg, prin care reușesc să obțină gusturi desăvârșite.

Totodată, o serie de sfaturi utile pentru gospodine pot să dea o mână de ajutor în bucătărie. Un truc simplu, de exemplu, dezvăluie de ce e bine să pui o felie de lămâie în borcanul cu muștar. Se pare că muștarul, atât de îndrăgit de către toată lumea, se păstrează mai bine după deschiderea borcanului, dacă așezi o felie de lămâie deasupra. Deși muștarul nu ar trebui să se strice, în ciuda faptului că are un termen de garanție pe ambalaj, acesta poate fi păstrat mai mult timp. Tehnica folosită de bucătari însă va păstra culoarea muștarului neschimbată și nu îi va permite să se întărească.

Vizualizări: 1,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: