Laboratorul Covid din Târgu Jiu, tot nefuncțional

Situație încurcată la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. La mai bine de o lună de când a primit ca donația laboratorul unde se pot face teste pentru Covid 19 și după ce Ministerul Sănătății a acreditat laboratorul, acesta este încă nefuncțional. O spune managerul spitalului, Dumitru Vienescu. Acesta a explicat că știe că în laborator nu se fac nici acum teste pentru coronavirus. Toate probele sunt trimise tot la Craiova pentru a fi analizate.

Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, susține că personalul este încă la cursuri de formare și învață cum să facă testele corect. Așa că, în această perioadă, toate probele sunt trimise către laboratorul din Craiova și uneori trec și câteva zile până vin rezultatele.

“Din câte știu eu, nu este încă funcțional. Personalul este trimis la cursuri de formare profesională, urmând ca după aceea să poată fi funcțional. Nu știu amănunte prea multe. Nu vreau să intru în detalii pe care nu le cunosc. În momentul de față, știu că nu se fac teste la spitalul din Târgu Jiu”, a declarat Dumitru Vienescu, la Tele3.

Laboratorul genetic a costat în jur de 200 de mii de euro. Banii au fost strânși de oamenii de afaceri din Gorj, care au donat mai apoi aparatul unității medicale pentru a putea face teste cât mai multe și mai rapid în Târgu Jiu. După câteva săptămâni, Ministerul Sănătății a omologat aparatul, dar teste nu s-au mai făcut.

Galerie foto

Vizualizări: 974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: