Legi mai dure: Dosar penal pentru furt de apă!

Principalul furnizor de apă potabilă din județul Gorj, Aparegio SA, a precizat miercuri că încadrările legale privind furtul de apă din rețea s-au modificat și vor fi pedepsite de acum înainte cu dosar penal. Conducerea Aparegio a precizat că nu de puține ori gorjenii au apelat la metode ilegale de a-și duce apa în locuințe. Mai mult decât, de anul acesta facturile emise de Aparegio devin titluri executorii.

Te-ai branșat ilegal la apă, riști dosar penal! Cam așa stau lucrurile începând cu anul 2017, spun reprezentanții Aparegio SA, care au declarat miercuri că s-au schimbat drastic legile privind sustragerile ilegale de apă. ”Aceste furturi devin în sensul Codului Penal pasibile pentru dosare penale. Această nou reglementare planează asupra celor pe care îi vom găsi cu racorduri ilegale sau cu racorduri duble, li se vor întocmi imediat dosare penale”, a spus Tiberiu Albu, directorul comercial al Aparegio SA.
Tot începând cu 2017, facturile emise de furnizorul de apă potabilă devin titluri executorii în 45 de zile de la emitere. ”Facturile au devenit titluri executorii, nu mai este nevoie să trecem cu ele prin instanță, facturile devin titluri executorii după 45 de zile de la emiterea acestora, obligația de plată fiind de 15 zile. În cazul în care sunt probleme, aceștia vor fi debranșați prin ridicarea contoarului, dacă nu putem intra să luăm contuarul, debranșările vor fi urmate de facturi de debranșare, respectiv rebranșare. Noi încercăm să supraveghem zonele în care s-au construit locuințe și am reușit să stopăm această formă de branșare ilegală”, a mai spus Tiberiu Albu, directorul comercial al Aparegio SA.

Datorii uriaşe
Cu sau fără dosare penale, situația Aparegio privind creanțele pe care le are de recuperat este dezastruoasă. Circa 4 milioane de lei au de recuperat numai de la asociațiile din Târgu Jiu, iar alte patru milioane le au de recuperat de la agenții economici și întreprinderi care au intrat în faliment. ”Anul trecut am reușit să recuperăm și din soldurile anterioare, între 5 și 7%. Am ajuns în jurul a 8 milioane de lei, din păcate am constatat în ianuarie că plățile s-au cam sistat la cele 220 de asociații pe care le avem pe raza municipiului Târgu Jiu și a celor 17 pe care le avem în Motru și din acest motiv vom trece la executare. Anul trecut am reușit să recuperăm creanțele numai prin debranșare. Vom urma aceeași cale, pentru că amiabil nu se poate”, a mai spus Tiberiu Albu, director comercial Aparegio SA.

Vizualizări: 1,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: