Demis abuziv de Caragea! Ofițer din IPJ Gorj, victorios la instanță!

Un fost șef de cabinet de care fostul comandant al IPJ Gorj, Viorel Caragea, s-a descotorosit în cursul anului 2013, va reveni în perioada următoare în funcția pe care a ocupat-o până la acel moment. Comisarul-șef Daniela Nicu s-a judecat în ultimii ani prin instanțele de la Târgu Jiu și Craiova pentru a obține o hotărâre care să anuleze dispoziția lui Caragea, dispoziție pe care a considerat-o permanent abuzivă.

Ordinul respectiv a fost dat în toamna lui 2013, în luna octombrie, câteva săptămâni mai târziu, Nicu fiind printre ofițerii din cadrul IPJ Gorj care au mers la Parlament pentru a se plânge unei comisii de senatori despre presupusele abuzuri comise de șeful lor din acea perioadă. Audierile au fost secrete, dar nu au dus la o schimbare imediată a lui Caragea din funcție.
Procesul prin care Daniela Nicu a contestat decizia sa de îndepărtare din funcție a fost inițiat de aceasta în decembrie 2013, dar primul termen de judecată a fost stabilit tocmai pentru vara lui 2014. În decembrie același an, înainte de Revelion, magistrații gorjeni au decis că plângerea fostei șefe de cabinet este neîntemeiată, motiv pentru care acțiunea a fost respinsă. Dosarul s-a mutat apoi la Curtea de Apel Craiova, care a decis că se impune o nouă rejudecare a lui la Tribunalul Gorj și, astfel, toate speranțele ofițerului au rămas tot în magistrații de la Târgu Jiu. De data aceasta dosarul a fost înregistrat în aprilie 2016 pe rolul instanței, iar două luni mai târziu, în iunie, la al treilea termen, magistrații au găsit suficiente argumente încât să îi dea Danielei Nicu nu doar dreptate, ci și banii pe care nu i-a încasat în perioada în care nu a fost pe funcție.
„Admite acţiunea în parte. Anulează dispoziţia nr. 2192/15.10.2013 emisă de pârâtul IPJ Gorj. Obligă pârâtul IPJ Gorj să emită o nouă dispoziţie de repunere pe funcţia publică deţinută anterior emiterii dispoziţiei nr. 2192/15.10.2013, precum şi să plătească reclamantei diferenţele salariale de care a fost lipsită aceasta ca urmare a emiterii acestei dispoziţii de sancţionare, indexate şi reactualizate. Ia act de precizarea reclamantei în sensul că nu mai înţelege să-şi menţină capătul privind daunele morale. Respinge în rest acţiunea. Obligă pârâtul IPJ Gorj către reclamantă la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 3000 lei, reprezentând contravaloare onorariu avocat”, se arată în decizia Tribunalului Gorj, validată acum și de Curtea de Apel Craiova.
Diferențele salariale pe care Daniela Nicu ar trebui să le primească din partea IPJ Gorj nu sunt deloc unele de neglijat. Declarațiile de avere ale ofițerului completate înainte și după ce nu a mai fost în funcția de șef de cabinet al IPJ Gorj arată diferențe anuale de circa 30.000 de lei. Calculat la cei peste trei ani în care nu a ocupat funcția din care a fost îndepărtată, Daniela Nicu ar urma să fie despăgubită de Inspectoratul Județean de Poliție Gorj cu peste 100.000 de lei, bani care vor proveni din bugetul instituției.

Vizualizări: 15,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: