LEGO merge dincolo de distracție: beneficiile pentru dezvoltarea copilului tău

Imaginați-vă, asamblați, dezasamblați și începeți totul de la capăt, creând o lume total diferită de cea anterioară. Acesta este ciclul când te distrezi cu una dintre cele mai emblematice jucării din copilărie, LEGO. Iar în spatele jocului există și o mulțime de beneficii pentru copilul tău.

Blocurile de construcție sunt benefice încă de la o vârstă fragedă și ajută copilul să acumuleze funcții pe măsură ce crește. La începutul dezvoltării, de la zero la trei ani, este foarte important ca ei să-și exploreze mâinile, lucrând la capacitatea de a ridica și de a manipula și apoi de a dezvolta abilitățile psihomotorii de manipulare, iar toate acestea sunt posibile prin LEGO. Este o primă sesiune de antrenament care va fi foarte importantă și care se va reflecta ani mai târziu, când se va dezvolta scrisul.

După faza de îmbunătățire a coordonării, cei mici încep să-și antreneze alte abilități cu LEGO, inclusiv matematica și creativitatea. După stăpânirea părții manuale, copilul începe să plaseze piesele în locurile potrivite și să aibă percepția de mai gros sau mai subțire, concepte la care se lucrează treptat. De asemenea, practica îl încurajează să analizeze, să vadă posibilitățile și să le testeze într-un mod foarte concret. Acest lucru nu numai că stimulează latura creativă, dar aduce și un sentiment de realizare.

Dacă ești un fan al activităților de familie, știi că participarea ta face toată diferența pentru ca jocul cu LEGO să fie și mai stimulant. La început, e bine să-l lași pe copil să se descurce singur și să cunoască piesele, explorând și bâjbâind formele. Cu toate acestea, este interesant că părinții ghidează jocul după aceea, arătând cum să pună piesele și cum să se joace. Pe lângă faptul că cel mic înțelege ce trebuie făcut, împărtășiți și un moment special împreună. Întrucât părinții au în prezent puțin timp cu copiii lor, este important ca acesta să fie de calitate, iar această distracție este foarte pozitivă pentru emoționalul și legătura dintre familie.

Alege setul LEGO potrivit pentru copilul tău

2 ani

LEGO DUPLO Prima mea fermă - Piesele mari și voluminoase permit o introducere ideală în abilitățile de bază de construcție. Blocurile viu colorate încurajează creativitatea și sunt potrivite și sigure pentru mâinile mici. În plus, părinții își pot învăța copiii sunetele și numele animalelor, viața la fermă și modul în care se produce hrana.

4 ani

LEGO Classic Cutie mare de piese creative - Cu 33 de culori, setul oferă instrumente precum uși, ferestre și piese speciale care permit imaginației să curgă atunci când construiesc o multitudine de forme și jocuri. Setul vine într-o cutie de depozitare din plastic pentru a păstra totul la loc după distracție.

5 ani

LEGO DUPLO Locomotiva numerelor - Ajutați-vă copilul să învețe să numere într-un mod jucăuș și distractiv. Cutia are trei vagoane colorate și piese numerotate care le permit copiilor să învețe să facă combinații în timp ce construiesc locomotiva pe care și-o imaginează. Piesele le permit chiar să creeze tuneluri, clădiri sau case pentru câine.

Peste 6 ani

LEGO Star Wars Star Predator - Sunt copiii tăi deja fani ai seriei „Războiul Stelelor”? Acum se pot distra cu frații Rowan, Kordi și Zander care vânează gunoaie spațiale cu nava lor spațială Star Predator. Pune motoarele la lucru, încarcă prietenosul Droid R0-GR și traversează galaxia în căutarea unor resturi valoroase.

LEGO Minecraft Peștera cu zombie - Minecraft este un joc pe computer pe care copiii îl adoră, iar peștera zombi este un loc important. Dacă ești în căutarea unei jucării pentru un mic fan al jocului, acesta este LEGO-ul ideal. Include 4 figurine: Steve, Zombie, Baby Zombie și un liliac. Are un buton care scoate blocul TNT pentru a pretinde că a explodat și un bloc de alunecare care creează o capcană. Liliacul poate atârna cu capul în jos în peșteră, la fel ca în joc.

Peste 10 ani

LEGO DC Super Heroes Batman Attack of the Claws - Cine nu-l cunoaște pe Batman? Erou preferat de mulți copii, Batman este prezent în linia LEGO DC Super Heroes, cu mai multe vehicule și aventuri, cu sau fără armură și pelerină. Attack of the Claws este una dintre cele mai bine vândute și bine cotate jucării din linie. Batman patrulează pe străzile orașului Gotham pe o motocicletă și protejează cetățenii noaptea. Conduce un batmobil și cere ajutorul lui Ace, credinciosul său câine liliac, pentru a învinge ghearele Curții Bufnițelor. Mașina trage cu proiectile și batrangi, bumerangurile lui Batman.

LEGO Ninjago Dragonul de furtună - Ninjago este o linie LEGO bazată pe un desen cu același nume. Acesta spune povestea unor ninja cu puteri din elementele naturii, care luptă cu dușmanii subterani cu ajutorul dragonilor. Toate jucăriile sunt foarte detaliate și creative. Dragonul este destul de mare, are o coadă articulată, care poate biciui inamicii. Ninja-ul fulger Jay călărește dragonul cu șa, dar poate fi scos. În această jucărie avem și ninja de gheață Zen, 3 inamici și armura dragonului.

Vizualizări: 604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: