Liberal curtat de un primar PSD. Alianțele sunt interzise!

Deși liberalilor le-a fost interzis să facă vreo alianță la nivel local cu social-democrații, în Gorj ar putea răsări excepția. La Târgu-Cărbunești, pentru că s-a funcționat bine în ultimii patru ani în baza înțelegerii PSD – PNL, prietenia ar putea rămâne în picioare între cele două partide. Primarul PSD Dănuț Birău se gândește să-l mențină pe Cosmin Brujan, de la PNL, în funcția de viceprimar. Ar mai avea o variantă: să negocieze cu cei de la PMP, dar de acest lucru nici nu vrea să audă.

Social-democrații au obținut 10 din cei 15 consilieri locali din orașul Târgu-Cărbunești. Ca să meargă lucrurile ca și până acum, dar și să aibă pe cineva care să-i deschidă ușile la Guvern, primarul social-democrat, Dănuț Birău, l-ar vrea tot pe liberalul Cosmin Brujan ca viceprimar.

Totul este la nivel de discuție în prezent, mai ales că PNL le-a interzis membrilor din teritoriu să facă alianțe cu cei de la PSD. “Noi avem 10 din cei 15 consilieri. Deocamdată nu facem majoritate cu nimeni pentru că PNL are ordin de la centru să nu facă alianțe cu PSD. Noi vom căuta să avem un viceprimar la Târgu-Cărbunești care să poată să sprijine proiectele benefice pentru localitate și vom lăsa la o parte ambițiile și orgoliile politice ale unora sau altora pentru a pune în prim-plan interesul urbei și a cetățenilor acesteia”, a spus Dănuș Birău, la Radio Infinit.

Alianța dintre PSD și PNL a funcționat și în ultimii patru ani la Târgu-Cărbunești, cu aceeași conducere: primar PSD, viceprimar PNL. Edilul ar mai avea o variantă. Să discute cu cei de la PMP. Și ei au obținut două posturi de consilieri locali. Dar Birău a exclus din start această posibilitate.

Motivul? Campania murdară, spune Birău, dusă împotriva sa. „Ei nu au voie să facă alianțe nicăieri în țară. Noi, la Cărbunești, nu ne vom grăbi, dar vom căuta să asigurăm în fruntea localității un tandem care să poată oferi continuitate tuturor proiectelor începute și, de ce nu, să găsim sprijin și pentru proiectele viitoare, să avem ușile deschise atât la Consiliul Județean, unde este majoritate PSD, cât și la nivel guvernamental, unde este Guvern condus de PNL. Vom încerca să punem în prim-plan binele localității și mai puțin interese sau orgolii personale care nu își au rostul. PMP are doi reprezentanți în Consiliul Local, însă în urma campaniei agresive, murdare, făcută de PMP, ușile mele sunt închise pentru acești oameni. Merită exact ce au avut de oferit. Semeni vânt, culegi furtună”, a conchis primarul din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 3,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: