PNL, șanse mari să facă alianță cu Pro România la Târgu Jiu

Au început discuțiile și negocierile pentru majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu. Liberalii au nevoie de parteneri ca să aibă majoritatea de partea lor. Au trei variante: Pro România, Partidul Verde sau PSD. Cum cu social democrații o alianță este imposibilă, liberalii au demarat primele discuții cu cei de la Pro România. Dacă vor bate palma, Luminița Popescu sau Gabriel Coica va prinde un post de viceprimar.

Liderul Pro România Gorj, Alin Văcaru, a confirmat că a avut primele discuții cu cei de la PNL. Partidul are doi consilieri în Consiliul Local Târgu Jiu. A promis că nu se va împotrivi proiectelor lui Marcel Romanescu. Văcaru susține că oricare dintre cei doi consilieri ar putea fi viceprimar. Pentru că aceasta este miza. „Am discutat și cu Dan Vîlceanu, și cu Marcel Romanescu. Sunt singurii care m-au contactat și am discutat în principiu. Nu am stabilit nimic, nu am bătut nimic în cuie. Eu le-am spus că ambii consilieri, și doamna Luminița Popescu, și Gabriel Coica, pot să fie viceprimari. Sunt convinși că vor putea să facă față. Am doi consilieri și e normal ca Marcel Romanescu, după ce a câștigat cu peste 50%, să-și facă majoritatea așa cum dorește el”, a spus deputatul Alin Văcaru.

În plus, Pro România a și început să le facă declarații de dragoste celor de la PNL. A promis că nu se va opune proiectelor din Consiliul Local. Ultimul cuvânt îl va avea însă Victor Ponta. „Nu îmi doresc să fim Gică Contra în Consiliul Local. Nu îmi doresc ca cei doi consilieri ai mei să se opună la proiectele primarului doar că nu este de la Pro România. Dacă domnul Marcel Romanescu dorește să facă majoritate cu noi, cu siguranță o vom face. Marți avem o întâlnire cu domnul Victor Ponta, vom face analize și vom anunța care este decizia noastră”, a mai declarat Văcaru.

De partea cealaltă, liberalii confirmă primele discuții cu cei de la Pro România. Pe lângă ei, majoritatea ar fi posibilă între PNL și Partidul Verde, al lui Adrian Tudor. Însă deja liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, vede o alianță cu Pro România.

„Eu sunt foarte fericit că reușim să facem această majoritate chiar foarte ușor. Avem de ales în a face majoritate în Târgu Jiu cu Pro România, Partidul Verde sau PSD. Cu PSD este exclus să facem majoritate în Târgu Jiu sau în alte locuri din țară. Avem și o decizie a Biroului Permanent Național în legătură cu asta și nici nu ne-am dori vreodată. Ar fi împotriva naturii. Cu Pro România sau Partidul Verde, va trebui să luăm o decizie. În acest moment, cele mai mari șanse sunt cu Pro România”, a reacționat Dan Vîlceanu, la Radio Infinit.

Dacă PNL va face alianță cu Partidul Verde pentru a obține majoritatea în Consiliul Local, al doilea post de viceprimar i-ar putea reveni lui Adrian Tudor. Dacă alianța se va materializa cu cei de la Pro România, sunt vehiculate cele două nume: Luminița Popescu ori Gabriel Coica. Și ambii își doresc o funcție de conducere. 

Vizualizări: 1,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: