Liberalii cu procente mici, raşi din PNL de şeful lor

Mai e o săptămână până la alegeri şi partidele îşi fac deja calcule despre procentele pe care le-ar putea obţine. La nivel de judeţ este evident că bătălia se duce între cele două formaţiuni aflate, teoretic, la guvernare, motiv pentru care, pe final de campanie, liberalul Dan Ilie Morega a ieşit la rampă cu mesajul conform căruia cine nu face planul pe 7 iunie la procentele electorale poate să-şi ia gândul de la PNL. Acum, pentru "liberalii" suspectaţi de şeful lor că ar fi "roşii" în gândire nu ar fi o problemă...

 Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a anunţat ieri într-o conferinţă de presă că îi va "rade" din partid pe acei viceprimari şi consilieri locali ai filialei care la alegerile din 7 iunie nu vor obţine anumite rezultate electorale. Morega a precizat că aleşii respectivi vor rămâne fără sprijinul politic şi, implicit, vor fi schimbaţi din funcţii, dacă nu vor obţine procentele stabilite la nivel judeţean de conducerea organizaţiei. Preşedintele liberalilor gorjeni a menţionat că singurii cărora nu le va face nimic din punct de vedere politic sunt primarii, cărora nu le poate retrage sprijinul politic, dar cărora le poate bloca anumite iniţiative cu noii consilieri ce ar putea fi desemnaţi de filială după 7 iunie. 
 Morega a menţionat că astfel de măsuri vor fi aplicate întrucât unii colegi de-ai săi de partid nu se implică suficient în campania electorală şi, indirect, susţin astfel alte partide, în special PSD. "Viceprimarii şi consilierii locali îi rad. Vor fi excluşi din partid şi înlocuiţi cu alţii loiali partidului pentru că ei au câştigat pe culorile galben albastre, nu roşii. Toate proiectele primarului vor fi blocate astfel şi îi arăt eu cum se conduce primăria pentru PSD", a menţionat Morega.

 Procente "sănătoase"

 Preşedintele PNL Gorj a făcut publice şi procentele pe care vor trebui să le obţină aleşii locali ai partidului pentru a nu le fi retras sprijinul politic după data de 7 iunie. "Un consilier local care nu poate strânge într-o comună 150 de voturi ce să mai caute pe aici. Acolo unde avem primari, e minim 30%, iar unde avem viceprimari – 20%, iar dacă e şi unul şi altul asta înseamnă 50%. Cei care la locale şi parlamentare au avut sub 15% trebuie să facă obligatoriu 15% acum, iar ceilalţi între 18-20%", a mai precizat Morega. Liderul liberalilor gorjeni a menţionat că va lua asemenea măsuri deşi anul acesta în cadrul filialei vor fi alegeri interne, iar el doreşte un nou mandat de preşedinte al organizaţiei. 
 "Îi voi exclude chiar dacă mă aşteaptă o conferinţă judeţeană pentru alegeri. Oricum, în decembrie am luat cu unanimitate votul de încredere din partea filialei, că doar înainte de 1990 mai era aşa ceva. Când e vorba de muncă, nu iert pe nimeni, indiferent de prietenii, grad de rudenie sau ce-o mai fi", a mai precizat Morega.


Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: