Davidoiu – detaşat la Inspecţia în Construcţii Bucureşti

Fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Eugen Davidoiu, nu mai este angajat al societăţii, după ce s-a transferat la o instituţie bugetară din Bucureşti. Acesta este detaşat de la SNLO la Inspectoratul în Construcţii începând cu data de 10 mai. Detaşarea respectivă s-a făcut pe considerentul că fostul director general este inginer constructor ca pregătire de bază. Davidoiu a fost schimbat din funcţie la începutul anului, iar de atunci şi până acum a stat prin concedii medicale sau de odihnă, timp în care actuala conducere a SNLO s-a plâns de "moştenirea grea" lăsată de acesta după un an şi jumătate de conducere a unităţii.  În schimb, actualul director general a fost atacat ieri de secretarul general al Uniunii Sindicatelor Miniere, Gheorghe Etegan, care într-o intervenţie televizată l-a acuzat pe Daniel Burlan că ar fi făcut trei angajări în condiţiile în care societatea ar trebui să facă disponibilizări de personal. "Disponibilizarea" lui Davidoiu la Bucureşti nu se pune, aşa că generalul a rămas să-i dea replica lui Etegan, un sindicalist care a apărut rar prin presă şi care până anul trecut nu a avut nicio problemă cu fostul şef al SNLO, deşi managementul din acea perioadă lăsa mult de dorit.
 "Doi ani au tăcut sindicatele, în special Etegan, deşi el l-a păstorit pe Davidoiu. Eu le atrăgeam atenţia de la începutul lui 2008 că producţia de 19 milioane de tone de lignit nu va fi realizată şi că, în lipsă de măsuri, la sfârşitul anului societatea va fi scoasă cu greu la liman. S-au făcut angajări, vreo 80 de persoane, şi mi se ceruse mie la începutul anului să-i dau afară pe cei aduşi de Davidoiu. Sindicatele şi mai ales Etegan nu au luat atunci nicio atitudine. Eu am adus acum 2-3 oameni şi spune dumnealui că sunt angajări la ordine politice. Ce ordin politic? De la PDL? El l-a păstorit pe Davidoiu, iar eu acum nu pot să lucrez cu 2-3 apropiaţi, unul dintre ei fiind bursier al SNLO din anii trecuţi şi angajat pe la Rovinari. Atitudinea aceasta trebuia luată anul trecut pentru că atunci se mai putea îndrepta din răul care s-a făcut societăţii", spune urmaşul lui Davidoiu.
 Într-o situaţie asemănătoare cu cea a lui Davidoiu, în privinţa concediilor medicale, se află şi Laurenţiu Ciurel, fostul director general al Complexului Energetic Rovinari intrând în concedii medicale sau de odihnă după ce a fost schimbat din funcţia de conducere. Atunci când era pe post, Ciurel îi critica însă pe muncitorii care îşi luau medicale, acuzându-i că vor să chiulească pe banii unităţii. El a revenit la sfârşitul lunii trecute pentru scurt timp la muncă, cerând să fie reangajat ca director de investiţii, după care, în lipsa unui răspuns pozitiv, s-a îmbolnăvit brusc, reintrând în concediu medical, concediu în care se află de o jumătate de an şi fostul director economic de la Rovinari, Mihai Constantin. Acesta a pierdut anul trecut şi mandatul de consilier judeţean al PSD, iar de când a fost schimbat din funcţie a rămas în medicale, fostul său şef necertându-l ca pe alţi "pacienţi" că stă prea mult în astfel de concedii.
 


Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: