Mircea Geoană s-a jucat cu lopăţica la Târgu Jiu

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a jucat cu lopăţica, împreună cu doi copii, într-un parc din Târgu Jiu, în cadrul unei vizite pe care a făcut-o la sfârşitul săptămânii trecute prin municipiu, liderul social-democrat renunţând la grebla albastră luată iniţial dintr-o grămadă de jucării şi alegând o lopăţică roşie. Aspirantul social-democrat la preşedinţie a încercat astfel să le cucerească pe mămici, în speranţa unui vot în plus, despre datul acestuia în mintea copiilor neputând fi vorba.
 Mircea Geoană a venit la Târgu Jiu împreună cu Rovana Plumb şi alţi candidaţi ai PSD în alegerile europarlamentare, ocazie cu care s-a plimbat prin parcul care găzduieşte operele brâncuşiene Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor şi Poarta Sărutului. Liderul social-democrat s-a fotografiat cu colegii săi lângă operele respective şi apoi s-a oprit pe aleile din apropiere, unde diferite mămici sau bunici îşi plimbau copiii sau nepoţeii. Geoană s-a oprit la un grup de mămici şi copii şi a intrat în vorbă cu micuţii, luând de jos o greblă ca să se joace şi să intre în vorbă cu o fetiţă. Preşedintele Senatului a schimbat însă grebla după câteva secunde, când a observat că aceasta avea culoarea albastră şi, din grămada de jucării aflată pe jos, şi-a ales o lopăţică roşie, cu care a încercat apoi să se joace pentru scurt timp. Iniţial, fetiţa nu a vrut să lase lopăţica roşie din mână, dar social-democratul i-a "împrumutat-o" pentru a poza în iubitor de bebeluşi, gestul său având un evident caracter electoral pentru că, altfel, e greu de crezut că Geoană se vrea la Cotroceni doar pentru a avea un loc mai mare pentru a scurma ţărâna cu lopăţica.

 Mici bâlbe şi emoţii

 Mircea Geoană s-a întâlnit şi cu câţiva pensionari care jucau remmy sau şah în parcul central, liderul social-democrat menţionând că nu a mai avut timp pentru aşa ceva de multă vreme. El a mers apoi la o întâlnire cu circa o sută de pensionari, pe care i-a asigurat că PSD s-a luptat pentru ca în acordul cu FMI să fie prevăzută posibilitatea indexării pensiilor şi salariilor. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, l-a prezentat pensionarilor pe Geoană ca fiind "Mincea Geoană", în timp ce Rovana Plumb i-a chemat pe pensionari să voteze 7 iunie candidaţii PSD pentru "alegerile parlamentare".
 Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, li s-a adresat şi el pensionarilor cu apelativul de "mastodonţi", acesta menţionând că ei sunt cei care au construit economia României, ulterior unul dintre liderii pensionarilor cerându-i lui Geoană să analizeze "unde s-au dus fondurile din privatizare, pentru că industria românească a fost vândută unor hoţi". Geoană s-a aflat, pe parcursul zilei de vineri, la Târgu Jiu şi Motru, ambele municipii sărbătorind "Zilele Oraşului". Ambele oraşe sunt conduse de primari PSD, liderul social-democrat fiind aşteptat apoi seara în centrul municipiului Târgu Jiu pentru a vedea o expoziţie cu maşini de epocă, dar şi pentru a merge la o terasă "pentru doi mici şi o bere", după cum au declarat reprezentanţi ai PSD Gorj.


Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: