Liceenii din Târgu Jiu, informaţi despre combaterea depresiei

Depresia este o problemă care trebuie tratată cu seriozitate, mai ales când discutăm despre tineri, spun psihologii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Stările de tristeţe şi apatie sunt specifice adolescenţilor, aşa că reprezentanţii unităţii medicale au organizat mai multe acţiuni în şcoli pentru a-i informa pe tineri despre gravitatea acestei boli.

Laboratorul de sănătate mintală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi-a propus o serie de acţiuni care să combată depresia în rândul tinerilor. Scopul acţiunilor este acela de a preveni bolile mintale în rândul elevilor, spun psihologii spitalului.

Pentru început, activităţile de informare s-au desfăşurat la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu, iar participanţi au fost peste 50 de elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. „Avem un proiect, un parteneriat semnat cu Colegiul Tehnic nr. 2 pentru activităţi de informare pentru sănătate mintală. Elevii au fost foarte receptivi, am discutat despre depresie, anxietate, tulburări care sunt frecvente în ziua de azi. Cea de-a doua etapă a proiectului presupune o vizită a elevilor în spital, pe secţiile din cadrul Laboratorului de Sănătate Mintală, cât şi din cadrul Spitalului Județean”, a spus Ion Negomireanu, psiholog în cadrul spitalului Târgu Jiu.

Sănătatea mintală reprezintă o componentă fundamentală a sănătăţii individuale şi  este o parte esenţială a vieţii noastre, desemnând generic modul în care oamenii se înţeleg şi se integrează în familie, serviciu sau comunitate cu semenii lor. ”Numărul elevilor care suferă de depresie este variabil în acest moment, sunt foarte mulţi elevi care atunci când au vorbit cu noi au avut întrebări mai mult despre faptul că nu știu pe ce să se orienteze în carieră, asta este principal lor preocupare, îngrijorare”, a mai spus psihologul Ion Negomireanu, psiholog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: