Lider de sindicat, obligat să dea banii înapoi

A luat bani de la companie, pentru concedieri abuzive, iar acum este silit să restituie o parte din ei. Este cazul fostului director Corneliu Gârjoabă, liderul unui sindicat mic din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Compania a reușit să obțină în instanță circa 40.000 de lei la fostul său salariat, în prezent pensionar. „Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa, în sensul că dispune întoarcerea executării silite întreprinse de BEJ Nica Ionuţ Tudor în dosarul de executare nr. 134/E/2017 cu privire la suma de 37.948,60 lei actualizată cu rata inflaţiei şi dobânda legală de la data perceperii sumei executate şi până la plata efectivă. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei. Obligă intimatul pârât la plata către apelantă a sumei de 150 de lei, cheltuieli de judecată în apel. Definitivă”, este sentința din 31 iulie a Tribunalului Gorj.

Gârjoabă a avut mai multe procese în instanță cu șefii CE Oltenia. A fost concediat de trei ori, iar de fiecare dată a contestat decizia. A câștigat și a fost reintegrat pe post, primind și despăgubiri bănești.

Deciziile erau executorii, așa că reprezentanții CE Oltenia au trebuit să achite banii. Ulterior, compania a câștigat în fața lui Gârjoabă și a cerut întoarcerea executării silite.

Vizualizări: 6,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: