Fabrică nouă în Gorj. Investiție de 2 milioane de euro

Producătorul de materiale de construcții SOCERAM SA va ridica în Gorj, în orașul Târgu Cărbunești, o fabrică de producere blocuri BCA. Investiția este estimată la circa 2 milioane de euro.

Societatea a făcut deja demersuri pentru obținerea acordului de mediu pentru proiectul „Fabrică de producere BCA – Târgu Cărbunești, județul Gorj, hală producere BCA, corp administrativ, corp social, centrală termică, căi de acces auto și pietonale, parcări, spații de depozitare materii prime și produse finite, cabină pază, cântar, puțuri forate și utilități edilitare”.

Investiția se va realiza în satul Cojani, pe un teren liber de construcții, cu suprafața de 100.000 de metri pătrați, aflat în intravilanul orașului Târgu Cărbunești.

Capacitatea de producție a noii unități va fi de 750 metri cubi pe zi, cu posibilitate de extindere până la 2.000 mc/zi.

Fabrica va funcționa 11 luni pe an, o lună fiind rezervată pentru reparații și revizii. Lucrările de construcție vor începe imediat după obținerea tuturor autorizațiilor și avizelor necesare.
Durata de execuție a investiției este estimată la circa trei ani. Investitorii au în plan ca fabrica să funcționeze cel puțin 20 de ani. Se vor crea circa 100 de noi locuri de muncă.
Betonul celular autoclavizat (BCA) este un material prefabricat ușor, obținut din nisip, ciment, var, pastă de aluminiu și apă, prin tratament termic la temperatură și presiune.
Blocurile BCA sunt des utilizate în construcțiile civile și industriale, înlocuind cărămida clasică. Acest material de construcție este un bun izolator termic, fiind rezistent la foc și mucegai.
Soceram este o companie din România, cu peste 40 de ani de experiență în producerea și comercializarea materialelor de construcții.

Vizualizări: 6,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: