Lider sindical: Degeaba am avea piață, nu avem cărbune

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a spus că energia termo nu mai are loc în piață, pe fondul importurilor de energie și a consumului mic la nivel național cauzat de pandemia de coronavirus. Dar, și dacă ar avea loc în piață cu șase sau opt grupuri energetice, Complexul Energetic Oltenia nu ar avea cărbunele necesar.

Blocajul carierelor miniere din Gorj, despre care se vorbește de câțiva ani, a ajuns acum într-un punct critic.

”Sunt probleme grave în Complexul Energetic Oltenia. Chiar dacă ne-ar pune acum să producem energie, în momentul de față nu am avea cu ce. Carierele sunt absolut blocate. Dacă nu se face ceva cu fronturile de lucru, cu acele autorizări de mediu, carierele sunt într-o situație critică. Este grav. Dacă mergem cu 2.000 de MW/h, mai mergem o lună și stăm șase”, a declarat Constantin Mitrescu, la radio Infinit.
Compania abia intră în piață cu două-trei grupuri energetice, mai ales că și vremea a favorizat o vreme producătorii de energie eoliană, iar acum pe cei de energie hidroelectrică. Sunt zile și chiar săptămâni în care producția CE Oltenia este de 400-500 MWh.

Mitrescu spune că minerii se află în pragul disperării, iar dacă situația nu va fi rezolvată, oamenii vor ieși în stradă. ”Dacă lucrurile nu se remediază, oamenii nu mai rezistă mult și vor ieși. Nu se mai poate. O să facem și noi tot ce putem. Sunt cariere care se închid în scurt timp, e dezastru, nu au cărbune. S-au blocat”, a mai declarat Mitrescu.

Vizualizări: 3,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: