Localităţi inundate după o noapte de ploi torenţiale

Ploile torenţiale din noaptea de duminică spre luni au provocat dezastru în mai multe localităţi din judeţul Gorj. Nu a lipsit nici municipiul Târgu Jiu, mai multe străzi fiind inundate, la fel şi subsolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, câteva dosare cu termen de păstrare expirat fiind compromise. De asemenea, Secţia Drumuri Naţionale Gorj a intervenit pe DN 67, unde apa a ajuns pe carosabil din cauza subdimensionării podeţelor.

În comuna Dăneşti a plout torenţial 45 de minute aşa încât apa de pe versanţi a coborât ca o pânză peste toată comuna şi mai multe gospodării au fost afectate. Din fericire, apa nu a intrat în casele oamenilor, excepţie făcând locuinţa unei bătrâne din satul Văcarea. „A avut o scurgere şi pe acolo s-a înfiltrat, dar nu că a trecut peste pragul casei. Cantităţi mai mari au venit pe pârâul Văcarea care colectează apele de pe versanţi şi a intrat în curţile oamenilor. Nu sunt pagube. Oamenii aşteptau ploaie, dar nu aşa”, a declarat viceprimarul din Dăneşti, Marcel Bîzu.

Nici municipiul Târgu Jiu n-a fost ferit de efectele neplăcute ale inundaţiilor. Mai multe străzi au fost inundate. Aparegio şi Edilitara au intervenit pe străzile: Tudor Vladimirescu, 16 Februarie, Gladiolelor, 23 August, Măgura, Bicaz, Primăverii. De asemenea, echipele au mai acționat  în zona Lido,  în cartierul Pandurașul, dar și la subsolurile blocurilor din zona Debarcader.

Podeţe înfundate de gunoaie

Nici Secţia Drumuri Naţionale n-a avut un weekend prea liniştit. Peste 20 de oameni au fost angrenaţi în acţiunea de curăţare a podeţelor de gunoaiele aruncate pe marginea drumului. „Au fost câteva zone unde a plouat torenţial şi noi am acţionat în zona Copăcioasa până la intrarea în comună, la Drăgoieni. A plouat mult, a venit apa de pe versanţi, a angrenat multe gunoaie şi resturi vegetale şi pungi şi sticle şi le-a adus în canalele noastre de pe marginea drumului. Din păcate, podeţele construite cu mulţi ani în urmă, subdimensionate, s-au înfundat foarte repede şi cu resturile menajere şi nu preluau nici tot debitul fapt ce a determinat apariţia apei pe drum”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj. 

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: