Locuitorii din Prigoria încă se plâng de calitatea apei de la robinet

Problemele sătenilor din comuna Prigoria sunt departe de a fi rezolvate de edilul local Emil Răgman chiar dacă acesta se află la cel de-al patrulea mandat. Comuna beneficiază de o reţea de apă care după părerea primarului este potabilă cu toate că majoritatea localnicilor se plâng de faptul că apa este mai tot timpul tulbure şi murdară. Consilierul local Valeriu Cotojman se teme pentru sănătatea oamenilor care consumă apa şi îi este frică de faptul că cineva rău intenţionat poate arunca ceva în bazinele cu apă la care are acces absolut oricine pentru că nu acestea nu sunt închise şi cu atât mai puţin păzite, o sesizare în acest sens fiind făcută şi la autorităţile de la Târgu Jiu.
În Prigoria locuiesc peste 4.000 de persoane dintre care 70% sunt racordate la reţeaua locală de alimentare cu apă. Cele 4 bazine din comună sunt date în folosinţă de aproape şapte ani, iar de atunci nu s-a mai făcut nimic pentru reabilitatrea acestora. Mai mult decât atât bazinele sunt înconjurate doar cu un gard de sârmă şi nu sunt închise, drept pentru care orice persoană poate avea acces la ele. Cu toate că în mod normal bazinele ar trebui să fie păzite tot timpul, paznicii au avut grijă să închidă doar încăperea în care ei trebuiau să stea şi să-şi facă serviciu. Valeriu Cotojman, consilier local al comunei Prigoria se teme pentru sănătatea celor care consumă apa şi mai ales îi e frică de persoanele rău intenţionate care pot arunca oricând ceva în bazinele de alimentare cu apă. „Bazinele nu sunt închise şi aici poate veni orice să arunce ceva ca să le facă rău oamenilor, iar paznici nu sunt. Nu este posibil aşa ceva pentru că oamenii folosesc apa asta la mâncare, bea din ea şi se pot îmbolnăvii oricând. Apa este tulbure tot timpul şi are impurităţi în ea, iar primarului nu-i pasă”. 
Valeriu Cotojman susţine că de nenumărate ori a încercat să-i explice edilului local situaţia şi să facă ceva pentru binele săntenilor, însă primarul Emil Răgman îl ignoră mai tot timpul „Am fost de multe ori la el şi eu şi ceilalţi consilieri locali să-i explicăm situaţia, însă nu ne ascultă, noi vorbim şi el se scarpină în cap şi pleacă. Ne închide mereu gura că ştie el ce face, pentru că el conduce tot şi face numai ce vrea el. Ne spune că apa este potabilă şi cu asta basta”, afirmă alesul local. 

Apa nu e bună nici pentru maşinile de spălat

Locuitorii comunei Prigoria se plâng de faptul că în majoritatea timpului apa este tulbure şi are impurităţi. Sunt zile în care oamenilor le este frică să o dea şi la animale şi cu atât mai puţin să o folosească în gospodărie pentru consum. În ciuda faptului că plătesc metrul cub cu aproxoimativ 2 lei, apa nu o pot folosi decât pentru menaj, în rest cară în continuare de la fântânile din sate „ Este tulbure şi murdară nu putem să o bem aşa că suntem şi noi oameni, nici la animale nu o dăm, dar să o consumăm noi. Nu o folosim nici pentru mâncare, mai bine luam de la fântână. Nici măcar pentru maşina de spălat nu o folosim că poate se defectează şi a costat o grămadă de bani. Chiar nu ştim ce se întâmplă, pentru că apa de la robinet seamă cu cea din râu după ce plouă mai mult”. Contactat telefonic primarul Emil Răgman nu a vrut să dea prea multe detalii cu privire la calitatea apei curente din Prigoria, a spus doar că este potabilă „ Este potabilă, ce vreţi să ştiţi mai mult?!”. Consilierul local Valeriu Cotojman a făcut o sesizare şi Direcţieie de Sănătate Publică prin care solicită verificarea calităţii apei curente din Prigoria, lucru care probabil se va şi întâmpla în următoarele zile.


Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: